Δες τι κακό μπορεί να κρύβουν τα τάπερ σου!

Δες τι κακό μπορεί να κρύβουν τα τάπερ σου!

Τα τάπερ έχουν γίνει ένα με την ύπαρξη σου. Για να διατηρήσεις τη διατροφή σου, τα έχεις μαζί σου παντού, γεμάτα με τις ανάλογες μερίδες φαγητού που πρέπει για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όμως τα τάπερ σου μπορεί να κρύβουν ένα σιωπηλό εχθρό της υγείας σου.

Αν λοιπόν έχει πολύ καιρό τα τάπερ σου, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτών των πλαστικών δοχείων έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την ουσία δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ). Είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πολυκαρβονικά πλαστικά και τις εποξικές ρητίνες.

Το πολυανθρακικό πλαστικό χρησιμοποιείται συχνά σε δοχεία που αποθηκεύουν τρόφιμα και ποτά, όπως μπουκάλια νερού. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA μπορεί να “διεισδύσει” στις τροφές ή τα ποτά στα δοχεία που είναι φτιαγμένα με αυτήν. Η έκθεση του ανθρώπου στην BPA είναι επικίνδυνη, λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία του εγκεφάλου και τον προστάτη των εμβρύων, των βρεφών και των παιδιών.

Ελέγξτε τα δοχεία που έχετε στο σπίτι και πετάξτε οποιοδήποτε είναι κατασκευασμένο από διαφανές, άκαμπτο πλαστικό, και φέρει την σφραγίδα με ένα «PC» (σημαίνει πολυανθρακικό) ή με τον αριθμό “7”. Αυτοί είναι οι τύποι των δοχείων που μπορεί να περιέχουν BPA.

Αν και οι κατασκευαστές έχουν σταματήσει την χρήση BPA στα νεότερης κατασκευής δοχεία με πολυανθρακικό, τα παλιά δοχεία πιθανώς να έχουν ακόμα ΒΗΑ. Και οι πολλές πλύσεις στο πλυντήριο πιάτων ή στο χέρι μπορεί να επιταχύνουν την “διαρροή” της χημικής ουσίας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...