Μάθε μέχρι πόσους καφέδες μπορείς να πίνεις!

Μάθε μέχρι πόσους καφέδες μπορείς να πίνεις!

Πόσους καφέδες μπορείς να πίνεις την ημέρα ώστε να μη σου κάνουν κακό στην υγεία σου; Λένε ότι ένας ή δύο κάνουν καλό, όμως αυτό πλέον δεν ισχύει. Μία συνδυασμένη ανάλυση επιβεβαιώνει πως μπορείς να πίνεις περισσότερους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 3 βήματα να απαλλαχτείς από το hangover

Σύμφωνα με τους επιστήμονες έως και τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι ασφαλή για την υγεία και δεν προκαλούν παρενέργειες.Η μετανάλυση βασίζεται στα στοιχεία 740 μελετών που διεξήχθησαν μεταξύ 2001 και 2015 και είναι μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα σχεδιασμένες έως στιγμής.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους στο ετήσιο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας (EB2017) της αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστήμης που ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του στο Σικάγο. Τα δημοσιεύουν επίσης στην επιθεώρηση FoodandChemicalToxicology.

Όπως είπαν οι επιστήμονες, εφ’ όσον δεν υπερβαίνει κάποιος τακτικά τα 400 mg καφεΐνης την ημέρα (αντιστοιχούν σε περίπου 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα), είναι ασφαλής.

Η ποσότητα αυτή είναι η ίδια με εκείνη που συνιστά η Ευρωπαϊκή Αρχής Ασφαλείας των Τροφίμων (EFSA) για την κατανάλωση καφεΐνης.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες ενδέχεται να αυξάνουν τις πιθανότητες εκδηλώσεως προβλημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αγχώδεις διαταραχές και καρδιακή ανεπάρκεια, αναφέρει η Αρχή σε γνωμοδότηση που εξέδωσε το 2015.

Υπολογίζεται ότι η μέση περιεκτικότητα του καφέ σε καφεΐνη είναι περίπου 100 mg, ενώ ένα φλιτζάνι τσάι περιέχει 50 mg, ένα κουτάκι ισοτονικό (ενεργειακό) ρόφημα 80 mg, μία μικρή μπάρα μαύρη σοκολάτα έως 50 mg, μία σοκολάτα γάλακτος 25 mg και ένα αναψυκτικό τύπου κόλα 30 mg.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...