Αυτά είναι τα 8 πράματα που δεν σου λέει ο οδοντίατρος!

Αυτά είναι τα 8 πράματα που δεν σου λέει ο οδοντίατρος!

Η υγεία των δοντιών είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από αυτό που τους πιστεύουμε τυφλά και τους ακολουθούμε. Η οδοντική υγεία είναι μια ολόκληρη επιστήμη από μόνη της και υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται. Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα που ο μέσος άνθρωπος δεν γνωρίζει για την υγεία των δοντιών του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 4 λάθη που …σκιάζουν την περιποίηση σου

1. Η τοποθέτηση θήκης στην οδοντόβουρτσα είναι στην πραγματικότητα πιο επιζήμια. Η υγρασία που εγκλωβίζεται στο καπάκι ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.
2. Πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου 2 μέτρα μακριά από την τουαλέτα. Τα αιωρούμενα σωματίδια από το καζανάκι μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 2 μέτρα μακριά.
3. Το 75% του πληθυσμού πάσχει από κάποια περιοδοντική νόσο των ούλων.
4. Οι άνθρωποι που τείνουν να πίνουν 3 ή περισσότερα ποτήρια σόδας/αναψυκτικών καθημερινά, έχουν 62% περισσότερη φθορά των δοντιών, σφραγίσματα και απώλεια δοντιών από τους άλλους.
5. Η πρώτη οδοντόβουρτσα με τρίχες κατασκευάστηκε στην Κίνα το 1498. Οι τρίχες που χρησιμοποιούνταν προέρχονταν από γουρούνια, άλογα και ασβούς. Η πρώτη εμπορική οδοντόβουρτσα κατασκευάστηκε το 1938.
6. Οι οδοντόκρεμες με φθόριο όταν καταπίνονται από τα παιδιά, μπορούν να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση από φθόριο.
7. Πρέπει να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσα σας αφού περάσετε μια ίωση, ένα κρύωμα ή άλλες ιογενείς λοιμώξεις. Τα μικρόβια μπορεί να παραμείνουν στις τρίχες της οδοντόβουρτσας και να οδηγήσουν σε μια εκ νέου μόλυνση.
8. Τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν βακτήρια φθοράς των δοντιών. Συχνά, τα βακτήρια μεταδίδονται από την μητέρα στο μωρό όταν το φιλάει ή του φυσάει το ζεστό φαγητό/ρόφημα πριν από το τάισμα του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...