Κρύο η ζεστό νερό για να φύγουν τα μικρόβια;

Κρύο η ζεστό νερό για να φύγουν τα μικρόβια;

Το πλύσιμο των χεριών με κρύο νερό απομακρύνει την ίδια ποσότητα μικροβίων όσο και το πλύσιμο με ζεστό νερό, αποφαίνονται αμερικανοί ερευνητές βάσει στοιχείων που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Food Protection.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μετά από πόσα ml σε φορτώνουν κιλά οι φυσικοί χυμοί;

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντόναλντ Σάφνερ του Πανεπιστημίου Rutgers του Νιού Τζέρσι, τοποθέτησαν μεγάλες ποσότητες αβλαβών βακτηρίων Escherichiacoli στα χέρια 21 εθελοντών

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έπλεναν τα χέρια τους με νερό σε διάφορες θερμοκρασίες (15, 26 και 38 βαθμών Κελσίου) και με διαφορετικές ποσότητες σαπουνιού (0,5, 1 και 2 ml).

Το ζεστό και το κρύο νερό είχαν τελικά την ίδια αποτελεσματικότητα κατά των μικροβίων. Επίσης, δεν διαπιστώθηκε διαφορά ανάλογα με το πόσο σαπούνι χρησιμοποιούσαν, ενώ ακόμη κι πλύσιμο των χεριών για δέκα δευτερόλεπτα ήταν αρκούντως αποτελεσματικό.

«Η μελέτη δείχνει ότι όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, η θερμοκρασία του χρησιμοποιούμενου νερού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο», υπογραμμίζει ο Δρ Σάφνερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ