Αυτή είναι η αιτία που σου ρίχνει τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις

Αυτή είναι η αιτία που σου ρίχνει τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις

Οι αιτίες που μπορεί να χάνει κάποιος άντρας τα μαλλιά του είναι λίγο πολύ γνωστές και αφορούν κυρίως κληρονομικούς ή παθολογικούς λόγους. Όμως μια αιτία είναι ύπουλη και σε κάνει να αρχίσεις να χάνεις μαλλιά χωρίς να το καταλάβεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις για να βγαίνεις στιλάκι το πρωί!

Η αιτία αυτή είναι το άγχος που προκαλεί τριχόπτωση με τρεις τύπους τριχόπτωσης να σχετίζονται άμεσα με τα αυξημένα επίπεδα στρες στον οργανισμό:

1. Διάχυτη αλωπεκία

Το αυξημένο άγχος κάνει πολλά τριχοθυλάκια να εισέλθουν σε αυτό που ονομάζουμε “φάση ηρεμίας”. Επί της ουσίας υπολειτουργούν ή σταματούν τελείως να λειτουργούν. Μέσα σε λίγους μήνες, οι τρίχες αδυνατίζουν και μπορεί να πέσουν ξαφνικά, με ένα απλό χτένισμα ή πλύσιμο των μαλλιών σας.

2. Τριχοτιλλομανία

Είναι η ακαταμάχητη επιθυμία του ατόμου να τραβάει με τα χέρια του τις τρίχες από το τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια ή άλλες περιοχές του σώματός του. Το τράβηγμα τρίχας μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών, ή δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως το άγχος, η ένταση, η μοναξιά, η πλήξη, ή η απογοήτευση.

3. Γυροειδής αλωπεκία

Μια σειρά παραγόντων πιστεύεται ότι προκαλεί την γυροειδή αλωπεκία, συμπεριλαμβανομένου και του έντονου στρες. Στην γυροειδή αλωπεκία, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στα θυλάκια των τριχών και επιφέρει την απώλεια μαλλιών.
Το άγχος και η τριχόπτωση δεν είναι απαραίτητα κάτι μόνιμο. Αν το άτομο καταφέρει να θέσει το άγχος του υπό έλεγχο, τα μαλλιά του μπορεί να μεγαλώσουν ξανά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...