Μάθε τι μπορεί να …κρύβει η πετσέτα σου!

Μάθε τι μπορεί να …κρύβει η πετσέτα σου!

Κάθε πότε αλλάζεις πετσέτα, είτε αυτή είναι προσώπου, είτε χεριών είτε ακόμα και η μεγάλη πετσέτα μπάνιου που χρησιμοποιείς;
Περιέχουν ένα τσούρμο βακτήρια και μικρόβια, σύμφωνα με τους επιστήμονες και όπως λένε οι επιστήμονες θα πρέπει να τις πλένεις πιο συχνά από ότι νομίζεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε το λάθος που κάνεις με το αποσμητικό σου!

«Όταν κάνουμε μπάνιο δεν απαλλασσόμαστε από όλα τα βακτήρια» αναφέρει ο ΦίλιπΤιέρνο, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Όσα παραμένουν στο σώμα μας περνούν στην πετσέτα όταν τη χρησιμοποιούμε για να σκουπιστούμε.

Όταν πια τα βακτήρια μεταφερθούν στην πετσέτα, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

«Συσσωρεύονται εκεί μέρα με τη μέρα όσο χρησιμοποιούμε την πετσέτα» προσθέτει ο Δρ Τσαρλς Γκέρμπα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Μελέτη με επικεφαλής τον Δρ Γκέρμπα έδειξε ότι μια χρησιμοποιημένη πετσέτα χεριών κουβαλά 1.000 φορές περισσότερα κολοβακτηριοειδή από μια πετσέτα που μόλις αγοράστηκε.

Τα βακτήρια «αγαπούν» τα σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα, επομένως ευδοκιμούν σε ένα μπάνιο όπου παραμένουν παγιδευμένοι οι υδρατμοί αφού κλείσετε την πόρτα.

Όσο τρίβετε το δέρμα σας με την πετσέτα, οι μικροεκδορές που δημιουργούνται μπορεί να επιτρέψουν στα βακτήρια να εισχωρήσουν στον οργανισμό.

Αν και δεν πρόκειται να αρρωστήσετε από μικροοργανισμούς που προήλθαν από το δικό σας σώμα, όταν μοιράζεστε μια πετσέτα οι πιθανότητες αυξάνονται.

Ακόμη κι αν δεν αφήνετε κανέναν άλλο να χρησιμοποιεί τις πετσέτες σας, οι δύο ειδικοί συνιστούν να τις πλένετε κάθε δύο με τρεις μέρες.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάσεις ακμής, καλό θα ήταν να πλένετε τις πετσέτες σας μετά από κάθε χρήση, σύμφωνα με τον Δρ Γκέρμπα.

Για να περιορίσετε την ανάπτυξη των βακτηρίων στις πετσέτες, φροντίστε να τις αφήνετε να στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση.

Το ίδιο ισχύει και με τις φρεσκοπλυμένες πετσέτες, οι οποίες πρέπει να στεγνώνουν σε εξωτερικό χώρο, ώστε να είναι εκτεθειμένες στον ήλιο και στον καθαρό αέρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...