Μάθε πως το βάρος ορίζει τον χαρακτήρα σου!

Μάθε πως το βάρος ορίζει τον χαρακτήρα σου!

Ο χαρακτήρας μας έχει να κάνει με το βάρος ή το λίπος που έχουμε στο σώμα μας; ¨Όπως υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, έχει και μάλιστα επηρεάζει και την ψυχοσύνθεση μας!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα …παραπάνω κιλά στο σώμα σου, σε κάνουν …άπιστο!

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που πραγματοποίησαν αναφέρουν ότι η προσωπικότητα και γενικά ο χαρακτήρας μας καθορίζεται από τα κιλά που έχουμε, περιττά ή όχι!

Η μελέτη που έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Γηριατρικής των ΗΠΑ είναι η πρώτη που μελέτησε αυτή τη σχέση βάρους και χαρακτήρα. Αν και από χρόνια οι παλιοί χαρακτήριζαν κάποιον άνθρωπο σε σχέση με τα κιλά του, τώρα έρχονται οι επιστήμονες να τεκμηριώσουν αυτή τη νοοτροπία.

Συγκεκριμένα εξέτασαν στοιχεία από 2000 ανθρώπους βασισμένοι σε πέντε σημεία εξωστρέφεια, ευσυνειδησία, δεκτικότητα, συγκαταβατικότητα και συναισθηματική σταθερότητα. Έτσι κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα χρισμένα σε δύο βασικά προφίλ:

Οι υπέρβαροι: Παρορμητικοί, ανταγωνιστικοί, καταθλιπτικοί

- Οι παρορμητικοί ενδίδουν εύκολα στον πειρασμό και δεν διαθέτουν την πειθαρχία που απαιτείται προκειμένου να προσχεδιάσουν μελλοντικές τους κινήσεις και συναισθηματικά ασταθείς. Ο παρορμητισμός είναι η πιο σημαντική ένδειξη ότι κάποιος θα γίνει υπέρβαρος στο μέλλον. Ένας παρορμητικός χαρακτήρας μπορεί π.χ. να έχει τη διάθεση να πάει στο γυμναστήριο, αλλά ξαφνικά κάτι προκύπτει και αντί για τη γυμναστική επιλέγει να ακολουθήσει την παρόρμησή του.
- Ανταγωνιστικοί: Οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν περισσότερο άγχος, ενώ μελέτες έχουν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνης του στρες) με την αύξηση του βάρους.
- Καταθλιπτικοί: Διακρίνονται για τη συναισθηματική τους αστάθεια, ενώ έχουν και χαμηλή ευσυνειδησία. Τα καταθλιπτικά άτομα συνήθως παρουσιάζουν αλλαγές στην όρεξή τους. Η συναισθηματική αυτή αστάθεια, σε συνδυασμό με έλλειψη αυτοελέγχου που συνδέεται με τη χαμηλή ευσυνειδησία, αποτελούν τη συνταγή της αποτυχίας: συνεχείς διακυμάνσεις του βάρους.

Οι αδύνατοι

Είναι άνθρωποι ευσυνείδητοι που διατηρούν έναν υγιή βάρος. σε όλη τους τη ζωή. Αυτού του είδους τα άτομα είναι κατά κανόνα τα αδύνατα, ενώ το βάρος τους δεν υφίσταται μεγάλες αυξομειώσεις κατά την ενήλικη ζωή τους. Οι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός στο ότι έχουν αυτοέλεγχο και είναι σε θέση να ρυθμίζουν το βάρος τους.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...