Φάτε καλά για να αντιμετωπίσετε τους ιούς!

Φάτε καλά για να αντιμετωπίσετε τους ιούς!

Η εποχή του φθινοπώρου είναι η πιο ακατάλληλη για χάσιμο κιλών με αυστηρή διατροφή ή δίαιτα, μάλιστα ο άνθρωπος θα πρέπει να τρώει καλά! Ο λόγος είναι η γρίπη, αφού επιστήμονες επισημαίνουν ότι μπορεί ο οργανισμός να εξασθενίσει με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταπολεμήσει τους ιούς της γρίπης, που μας απειλούν κάθε τέτοια εποχή του χρόνου.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα ερευνώντας ποντίκια που ακολουθούσαν διατροφή με συγκεκριμένες θερμίδες και διαπίστωσαν ότι δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις σε σύγκριση με άλλα ζώα, τα οποία τρέφονταν φυσιολογικά.
Όπως γράφουν οι επιστήμονες στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικάνικη Επιθεώρηση Διατροφής», αυτή η ανακάλυψη καταρρίπτει την άποψη πολλών που λέει ότι όταν κάποιος είναι άρρωστος δεν πρέπει να τρώει. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αντίθετα θα πρέπει να τρέφεται καλά, ώστε να έχει δυνάμεις ο οργανισμός του για να αντιμετωπίσει την εισβολή των ιών.
Στη μελέτη τονίζεται ότι κατά την εισβολή του ιού στο ανθρώπινο σώμα, ο οργανισμός που είναι σε δίαιτα ή σε διατροφή χαμηλών θερμίδων αδυνατεί να παράγει τις ποσότητες των κυττάρων που απαιτούνται για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Ακόμα, τα ποντίκια που έτρωγαν λίγες θερμίδες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν από τις λοιμώξεις, έχαναν περισσότερο βάρος όταν ήταν άρρωστα και παρουσίαζαν διάφορα συμπτώματα κακής υγείας.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για να καταπολεμήσει ο κάθε οργανισμός αποτελεσματικά τους ιούς και να αναρρώσει, δίχως σοβαρές συνέπειες, πρέπει να τροφοδοτείται με καλής ποιότητας, αλλά και άφθονη τροφή ενώ συνιστούν να να αποφεύγονται απ' όλους οι δίαιτες έως ότου περάσει ο χειμώνας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.