Μάθε κάθε πότε και ποια ώρα πρέπει να ζυγίζεσαι!

Μάθε κάθε πότε και ποια ώρα πρέπει να ζυγίζεσαι!

Αν και οι άνδρες δεν έχουν και τόσο τρέλα με το βάρος τους, το ερώτημα αυτό βασανίζει πολλούς. Μερικοί ζυγίζονται το πρωί επειδή θεωρούν ότι τότε είναι «άδειος» ο οργανισμός, άλλοι πρωί και απόγευμα… Αν δεν είστε αθλητής κάποιου αθλήματος που απαιτεί μεγάλη προσοχή στα κιλά δεν χρειάζεται να είστε τόσο απαιτητικός και ….αυτοκόλλητος με τη ζυγαριά!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να μάθεις να «ακούς» το αυτοκίνητο σου πριν χαλάσει

Βασική αρχή είναι να χρησιμοποιούμε την ίδια ζυγαριά όταν ζυγιζόμαστε, επειδή πάντα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό λάθους στην κατασκευή της ζυγαριάς. Έτσι λοιπόν πρέπει να ζυγίζεστε με την ίδια ζυγαριά, κάτω από τις ίδιες συνθήκες για να μπορείτε να ελέγχετε σωστά το βάρος σας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το σωματικό βάρος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε μικρές, αλλά ικανές για να επηρεάσουν τη ζυγαριά, αυξομειώσεις που είναι πιθανό να παρατηρηθούν από τη μια μέρα στην άλλη ή ακόμη και μέσα στην ίδια μέρα. Για παράδειγμα, η αυξημένη κατανάλωση νατρίου είναι δυνατόν να οδηγήσει σε παροδική κατακράτηση υγρών, η οποία όμως μπορεί το επόμενο πρωί να «ανεβάσει» την ένδειξη της ζυγαριάς ή να μη δείξει την αναμενόμενη απώλεια, έως ότου ο οργανισμός ρυθμίσει την οξεοβασική του ισορροπία. Οι πιθανές αυξομειώσεις στο βάρος οφείλονται κυρίως σε αλλαγές στα επίπεδα υδάτωσης του οργανισμού και δεν αντανακλούν το «πραγματικό» βάρος και κυρίως το ποσοστό λίπους του σώματος, που αποτελεί την «πρώτη γραμμή» στην οποία στοχεύει η προσπάθεια απώλειας κιλών. Ακόμη, σε άτομα που ταυτόχρονα με τη δίαιτα έχουν ξεκινήσει και συστηματική άσκηση, η αναμενόμενη απώλεια βάρους, ειδικά στην αρχή, ενδεχομένως να μη φαίνεται στη ζυγαριά, καθώς παράλληλα με τη μείωση του λιπώδους ιστού επιτυγχάνεται αύξηση του μυϊκού ιστού σε έναν βαθμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη σε απόλυτη τιμή απώλεια κιλών.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ