Μάθε γιατί τα μαστορέματα σου κάνουν καλό!

Μάθε γιατί τα μαστορέματα σου κάνουν καλό!

Τα μαστορέματα πολλοί τα βαριούνται. Σε άλλους αρέσουν και μάλιστα είναι και πολύ οργανωμένοι και ειδικά οι τελευταίοι φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ωφελημένοι. Αντί λοιπόν να γκρινιάζεις, δες γιατί τα διάφορα μαστορέματα στο σπίτι σου κάνουν καλό ανεξάρτητα από την ελάχιστη κούραση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ζήστε το τέλειο σαββατοκύριακο γυμνοί στο σπίτι!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα μαστορέματα και η κηπουρική συντελούν σε μείωση έως και 30% του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BritishJournalofSportsMedicine.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, με επικεφαλής την Δρ ΈλινΕκμπλοκ - Μπακ, η μείωση του κινδύνου αυτού συντελεί παράλληλα σε αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 12,5 χρόνια σχεδόν 4.200 60χρονους στη Στοκχόλμη και διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν τις περισσότερες σωματικές δραστηριότητες (άσχετα αν επρόκειτο για γυμναστική ή ασχολίες ρουτίνας στο σπίτι), είχαν κατά μέσο όρο 27% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και 30% μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσους είχαν τις λιγότερες ώρες σωματικής δραστηριότητας.

Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι ακόμα και για εκείνους που δεν ασκούνται στο γυμναστήριο ή σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες, υπάρχει ελπίδα, αρκεί να διατηρούν συστηματικά ένα στιλ ενεργητικής ζωής. Το παρατεταμένο καθισιό επιβραδύνει στο ελάχιστο τον ρυθμό του μεταβολισμού, ενώ η ορθοστασία και η σωματική δραστηριότητα τον αυξάνουν.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...