Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί αυξάνουν τη πίεση!

Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί αυξάνουν τη πίεση!

Αν αγαπάτε τους έτοιμους φρουτοχυμούς, τότε να προσέχετε την πίεση σας! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Express που στηρίζεται σε έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.
Οι επιστήμονες του πανεπιστήμιου Τεχνολογίας Swinburne, μετά από σχετική έρευνα ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν φρουτοχυμούς καθημερινά είχαν μεγαλύτερη αρτηριακή πίεση από ότι άλλοι άνθρωποι που έπιναν μέρα παρά μέρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα ένα ποτήρι χυμό φρούτων την ημέρα οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερη κεντρική αρτηριακή πίεση, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων, όπως η καρδιακή προσβολή ή η στηθάγχη.
Οι μελετητές αναφέρουν ότι τα ευρήματα τους είναι σημαντικά, επειδή υπάρχει η πεποίθηση στον κόσμο ότι οι φρουτοχυμοί είναι υγιεινοί, επειδή είναι πλούσιοι σε βιταμίνες. Ωστόσο τονίζουν οι επιστήμονες οι χυμοί των φρούτων περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και ελάχιστες φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να συμβάλλει στην υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης ανεβάζοντας έτσι την πίεση.
Μάλιστα προσθέτουν ότι η κατανάλωση ζάχαρης αποτελεί πλήγμα για τον δυτικό κόσμο και αναφέρουν ως παράδειγμα τους έτοιμους χυμούς που έχουν κατηγορηθεί ότι συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη. Αναφέρουν ότι μια μερίδα 250ml περιέχει 115 θερμίδες, το αντίστοιχο επτά κουταλιών του γλυκού ζάχαρη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης να μην ξεπερνά τα έξι κουταλάκια του γλυκού.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: