Πίνε νερό για να χάσεις κιλά!

Πίνε νερό για να χάσεις κιλά!

Η κατανάλωση πολύ νερού, όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά ενδείκνυται. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό  The American Journal of Clinical Nutrition, με συμπέρασμα ότι τα άτομα που πίνουν πολύ νερό όταν κάνουν δίαιτα χάνουν περισσότερα κιλά.

Πρόκειται για μια έρευνα της δόκτορος Ρεμπέκας Μουκελμπάουερς και των συνεργατών τα στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Βερολίνου και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου «Charité». Οι επιστήμονες μελέτησαν όλες τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν σχέση με την κατανάλωση νερού και το σωματικό βάρος και κατέληξαν σε επτά που πληρούσαν επιστημονικά κριτήρια.  Τρείς από τις έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της δίαιτας, συσχετιζόταν με μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι μεσήλικοι και ηλικιωμένοι που έπιναν δύο φλιτζάνια νερό πριν το γεύμα έχαναν κατά μέσο όρο 1,8 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν έπιναν επιπλέον νερό.

Πάντως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως το νερό επηρεάζει και βοηθά τον οργανισμό στην απώλεια βάρους . Οι ερευνητές εικάζουν ότι το νερό πιθανόν να αναστέλλει το αίσθημα της πείνας. Ωστόσο, πιστεύουν ότι η κατανάλωση νερού αυξάνει την δαπάνη ενέργειας του σώματος, την λεγόμενη «επαγόμενη από το νερό θερμογένεση».

Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες οι ενήλικοι θα πρέπει να πίνουν μεταξύ 2,7 και 3,7 λίτρα νερό την ημέρα, περιλαμβανομένων και των υγρών που προέρχονται από τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά/ροφήματα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: