Να τρώμε καλά όταν έχουμε πυρετό;

Να τρώμε καλά όταν έχουμε πυρετό;

Όταν έχουμε πυρετό πρέπει να τρώμε καλά ή όχι; Ένα ερώτημα στο οποίο η ιατρική δεν έχει απαντήσει και γι αυτό οι γνώμες των γιατρών διίστανται. Οι περισσότεροι συμβουλεύουν να τρώμε ελάχιστα και ελαφρά διότι ο οργανισμός δεν μπορεί να ασχοληθείτε με την πέψη όταν έχει κοτζάμ πυρετό να ρίξει, ενώ όταν έχουμε συνάχι και βήχα, δίχως πυρετό, μπορούμε να τρώμε ότι θέλουμε.
Για τον λόγο αυτό Ολλανδοί επιστήμονες ερεύνησαν το θέμα προσπαθώντας να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που προβληματίζει πολλούς γιατρού και ασθενείς. Όπως γράφουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», Μία, μικρή μελέτη έχει δείξει ότι υπάρχει κάποια βάση σε αυτήν. Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύθηκε το 2002 στην επιθεώρηση «Κλινική και Διαγνωστική Εργαστηριακή Ανοσολογία» έδειξε ότι η κατανάλωση ενός πλήρους γεύματος όταν έχει κανείς ίωση αλλά όχι πυρετό, αυξάνει έναν τύπο ανοσοποιητικής αντίδρασης που καταπολεμά αποτελεσματικότερα τους ιούς, ενώ η αποφυγή του φαγητού όταν έχει κανείς πυρετό διεγείρει μια άλλη ανοσοποιητική αντίδραση η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που προκαλούν πυρετό.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί πλήρως. Οι επιστήμονες λοιπόν συστήνουν ότι και η καθημερινή πρακτική και οι δεκαετίες μελέτης των πασχόντων από γρίπη και κρυολογήματα έχουν αποδείξει ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκουράζεται κανείς και να πίνει άφθονα υγρά- το αν και τι θα φάει, εξαρτάται από την όρεξή του, ενώ το πότε θα γίνει καλά εξαρτάται από τον κύκλο ζωής του ιού που τον έχει προσβάλει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις