Να γιατί δεν πρέπει να ασχολείσαι με τη δουλειά μόλις ξυπνήσεις

Να γιατί δεν πρέπει να ασχολείσαι με τη δουλειά μόλις ξυπνήσεις

Πρωινό ξύπνημα, έναν καφέ στα γρήγορα και άνοιγμα του υπολογιστή για να δεις τα mail σου και να προγραμματίσεις τα πάντα της δουλειάς… πριν πας στη δουλειά σου. Ένα πρωινό που το κατάντησες εσύ ο ίδιος βασανιστήριο για τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν λοιπόν γιατί πρέπει να ξυπνάς ήρεμα και να μην ασχολείσαι με τη δουλειά πριν πας στη δουλειά σου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να κάνεις ένα διάλλειμα από τη διατροφή σου

Όπως υποστηρίζει ο ερευνητής του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, Δρ. Πωλ Κέλλεϋ η πολύ πρωινή εργασία προκαλεί εξάντληση και στρες, λόγω της έλλειψης ύπνου και διαταράσσει το κιρκαδικό ρυθμό. Πρόκειται για το βιολογικό ρολόι του σώματος, που ελέγχει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, τα επίπεδα ενέργειας, την αντίληψη του χρόνου και την παραγωγή ορμονών».

Όσοι αρχίζουν να δουλεύουν αμέσως μόλις ξυπνήσουν παρεμβαίνουν αφύσικα στον κιρκαδικό ρυθμό, βγάζοντας τον οργανισμός εκτός ισορροπίας. «Η καρδιά και το ήπαρ για παράδειγμα επιβαρύνονται από το πολύ πρωινό ξύπνημα, επειδή τους ζητάμε να λειτουργήσουν στο έπακρο δύο ή τρεις ώρες νωρίτερα, απ’ ό,τι είναι προγραμματισμένες», τόνισε ο ερευνητής.

Έτσι λοιπόν όταν χαλάς ένα ήρεμο πρωινό επιβαρύνεις την καρδιά σου και από την άλλη δεν τρέφεσαι σωστά με ένα καλό πρωινό, αφού συνήθως μένεις με έναν καφέ και ίσως ένα …κουλουράκι!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...