Η άσκηση στο κρύο καίει λίπος

Η άσκηση στο κρύο καίει λίπος

Το κάψιμο του καφέ λίπους ενεργοποιείται με το κρύο! Αυτό ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές που τονίζουν ότι το καφέ λίπος που υπάρχει στον οργανισμό μας και αποτελεί την κύρια αιτία του πάχους καίγεται όταν προπονούμαστε σε κρύες συνθήκες και κυρίως συνθήκες ψύχους.
Οι ερευνητές από το Νότινχαμ αναφέρουν σε πρόσφατη έρευνα ότι ο συνδυασμός προπόνησης στο κρύο, σωστής διατροφής, αλλά και πιο …ψυχρή αλλαγή του τρόπου ζωής μας, κάνουν τον οργανισμό να καταναλώνει το καφέ λίπος. Οι ερευνητές τώρα προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν αυτή η απλή αρχή είναι ότι χρειάζεται για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.
Τί είναι, όμως, το καφέ λίπος; Όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Daily Mail» ο δρ Μάικλ Σίμοντς, καθηγητής Αναπτυξιακής Φυσιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Queen’s του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, σε αντίθεση με το λευκοκίτρινο λίπος που συσσωρεύεται στο σώμα όταν τρώμε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καίμε, το καφέ λίπος καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα και να διατηρεί σε βιώσιμα επίπεδα την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.
Όταν το καφέ λίπος ενεργοποιείται, παράγει σχεδόν 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιοδήποτε άλλον ιστό του σώματος – και για να το κάνει αυτό καίει τόσο πολλές θερμίδες, ώστε μπορεί κάλλιστα να μας αδυνατίσει.
Προτιμότερο είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες κατά τους χειμερινούς μήνες να γυμναζόμαστε σε υπαίθριους χώρους. Το περπάτημα και η ποδηλασία στο κρύο είναι ότι πρέπει για να κάψουμε κιλά.

Πρέπει επίσης να καταναλώνουμε αρκετά γαλακτοκομικά προϊόντα, διότι και αυτά παίζουν ρόλο στην ενεργοποίηση του καφέ λίπους. Αντιθέτως, δεν συνιστώνται τα πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη τρόφιμα, ούτε τα επεξεργασμένα, διότι ασκούν αντίθετη από την επιθυμητή δράση στο καφέ λίπος.
Μάλιστα οι ερευνητές συνιστούν να πίνουμε κρύο νερό και χυμούς και όχι καυτούς, διότι μελέτες έχουν δείξει πως τα ψυχρά ροφήματα βοηθούν την εσωτερική θερμοκρασία να διατηρείται χαμηλότερη όταν εκτελούμε κάποια φυσική δραστηριότητα – και αυτό επίσης μπορεί να ενεργοποιήσει το καφέ λίπος.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα