Βγάζεις selfie; Πιθανό να είσαι ναρκισσιστής ή …ψυχοπαθής!!!

Βγάζεις selfie; Πιθανό να είσαι ναρκισσιστής ή …ψυχοπαθής!!!

Όσοι βγάζουν slefie βρίσκονται στα όρια του ναρκισσισμού και της ψυχοπάθειας!!! Στο απίθανο αυτό συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής την κυρία Φοχ, που μελέτησαν τη νέα τρέλα της εποχής, με τις αυτοφωτογραφίες, δηλαδή τις selfie που βγάζουν πολλοί και πολλές και τις ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν βέβαια ότι το αποτέλεσμα της μελέτης τους έχει να κάνει με τους φανατικούς των slefie. Η μελέτη που έγινε από επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Οχάιο των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι άνδρες που δημοσιεύουν πολλές φωτογραφίες του εαυτού τους, συγκέντρωσαν πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία στα τεστ του ναρκισσισμού και της ψυχοπάθειας.
Μάλιστα ότι επεξεργαζόταν τις φωτογραφίες τους πριν τις ανεβάσουν συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία στο ναρκισσισμό και την αντικειμενοποίηση του εαυτού τους, η οποία υποδεικνύει την προτεραιότητα στην εμφάνισή τους.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι άνδρες που τραβούν πολλές selfies και περνούν περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία τους είναι πιο ναρκισσιστές.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη του είδους που ήρθε με το αποτέλεσμα της να εκπλήξει πολλούς καθώς το φαινόμενο των selfie είναι παγκόσμιο και δεν αφορά μόνο τους άνδρες. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιράζονται τις στιγμές τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από απλούς ανθρώπους μέχρι διάσημους.
Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδα αναφέρει ότι το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι έχουν επίσης υψηλότερη βαθμολογία σε αντι-κοινωνικά χαρακτηριστικά και είναι πιο επιρρεπείς να αυτο-αντικειμενοποίηση, καταλήγοντας το αυτό δεν σημαίνουν ότι οι άνδρες αυτοί είναι απαραίτητα ναρκισσιστές ή ψυχοπαθείς, αλλά πως συγκέντρωσαν τα υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα αυτών των αντι-κοινωνικών χαρακτηριστικών.

Συμφωνά με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν το δείγμα περιλάμβανε 800 άνδρες ηλικίας 18-40 που συμμετείχαν σε μια διαδυκτιακή έρευνα και συμπλήρωσαν και ερωτηματολόγια για αντι-κοινωνικές συμπεριφορές.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.