Το …βρομιάρικο κινητό μας!

Το …βρομιάρικο κινητό μας!

Το κινητό είναι γεμάτο μικρόβια λένε επιστήμονες που μελέτησαν πόσα και αν είναι επικίνδυνα και ανακάλυψαν ότι φιλοξενεί κοινότητες βακτηριδίων που άλλα είναι ακίνδυνα και άλλα ίσως να είναι επικίνδυνα!
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σάρει στην Αγγλία πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη και τα αποτελέσματα της δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ που αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι: «Τα βακτήρια αυτά συνήθως είναι αβλαβή, αλλά μερικές φορές είναι από είδη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα, όπως βαριές μολύνσεις οργάνων και ιστών ή ακόμα και σηψαιμία».
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες κάλεσαν μερικούς φοιτητές να αφήσουν το κινητό τους τηλέφωνο σε έναν μέσον ανάπτυξης βακτηρίων που βρίσκεται μέσα σε δίσκους Πέτρι που είναι το ρηχό, κυλινδρικό, πλαστικό ή γυάλινο «πιατάκι» μέσα στο οποίο γίνονται οι καλλιέργειες των βακτηρίων στα εργαστηριακά επιστημονικά πειράματα, ενώ το μέσον ανάπτυξης βακτηρίων είναι μία αβλαβής για το κινητό ουσία που ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που αγγίζει.
Έπειτα από τρεις ημέρες, ο δρ Παρκ και οι φοιτητές τους εξετάζουν τους δίσκους για να δουν ποια βακτήρια έχουν αναπτυχθεί.
Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσαν προσφάτως, σε αρκετά κινητά βρέθηκε ο επικίνδυνος χρυσίζων σταφυλόκοκκος - ένα βακτήριο που υπολογίζεται ότι φέρει το 20% του γενικού πληθυσμού στην μύτη και στο δέρμα του, δίχως να αρρωσταίνει εξαιτίας του.

Αν, όμως, δημιουργηθεί μία μικρή πληγή στο δέρμα, το βακτήριο μπορεί να την μολύνει και να προκαλέσει λοίμωξη. Ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είναι συχνή αιτία μολύνσεων στο δέρμα, στα οστά, στις πληγές των χειρουργημένων ασθενών, πνευμονίας και σηψαιμίας. Ένα άλλο βακτήριο που εντοπίστηκε είναι ο βάκιλος mycoides, ο οποίο κανονικά υπάρχει στο χώμα και προφανώς φτάνει έως τα κινητά μέσω των άπλυτων χεριών.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: