Χάνεις τα μαλλιά σου; Ίσως υπάρχει θεραπεία!

Χάνεις τα μαλλιά σου; Ίσως υπάρχει θεραπεία!

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι πολύ σοβαρό θέμα για τους περισσότερους άνδρες. Ειδικά όταν από μικρή ηλικία τα μαλλιά έχουν πέσει εντελώς. Λύση στο πρόβλημα, ειδικά αν πέσουν τα μαλλιά δεν φαίνεται να υπάρχει, ωστόσο αμερικανοί και Ρώσοι επιστήμονες δίνουν πλέον ελπίδες αφού χάρη σε μια νέα τεχνική που βασίζεται στη χρήση ανθρωπίνων βλαστοκυττάρων ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να αναγεννήσουν νέες τρίχες,

Η επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιδικό «PLoS One» αναφέρει ότι οι επιστήμονες έκαναν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας νέας κυτταρικής θεραπείας για τους φαλακρούς.

Η νέα μέθοδος ακολουθεί διαφορετική οδό, χρησιμοποιώντας πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα για να δημιουργήσει εξαρχής νέα κύτταρα ικανά να γεννήσουν νέες τρίχες. Η μέθοδος θεωρείται σημαντικά καλύτερη σε σχέση με τις υπάρχουσες, καθώς παρέχει μια ανεξάντλητη πηγή νέων κυττάρων και δεν περιορίζεται από τον διαθέσιμο αριθμό των υφισταμένων θυλάκων των τριχών.

Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως άνδρες, σε όλο τον κόσμο έχουν πρόωρα χάσει τα μαλλιά τους ολικώς ή μερικώς. Συνήθως, μέχρι σήμερα, η αποκατάσταση βασίζεται στη μεταφύτευση θυλάκων των τριχών από το ένα μέρος του κεφαλιού στο άλλο. Οι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία τη μέθοδό τους σε ποντίκια. Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους και αναζητούνται ήδη εθελοντές.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.