Η αφυδάτωση καραδοκεί και τον χειμώνα!

Η αφυδάτωση καραδοκεί και τον χειμώνα!

Σε κάποιους ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πραγματικό, ακόμα και τον χειμώνα κινδυνεύουμε να αφυδατωθούμε, ειδικά αν δεν προσέξουμε κατά την προσπάθεια καψίματος του περιττού λίπους που γίνεται με αεροβική άσκηση.
Ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα οι απώλειες νερού από το σώμα μπορούν να είναι σημαντικές και κάθε σταγόνα που χάνετε πρέπει να αποκαθίσταται, ακόμη και όταν ο υδράργυρος βρίσκεται κοντά στο μηδέν.
Όταν λοιπόν η χημεία του σώματος μας διαταράζεται από την έλλειψη ηλεκτρολυτών που συμβαίνει από την έλλειψη υγρών τότε ο οργανισμός μας δίνει σημάδι ότι πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε νερό με τη δίψα. Αν δεν το κάνουμε ή αν δεν έχουμε πάρει αρκετά υγρά τότε παρατηρούνται κάποια σημάδια όπως να ξηραίνεται το στόμα, να κοκκινίζει το δέρμα και εμφανίζεται έντονη κούραση. Μας δίνει σινιάλα ότι δεν έχουμε καλύψει την ποσότητα των υγρών που χρειαζόμαστε.

Για να μην φτάσετε στην αφυδάτωση τον χειμώνα καλό να αποφύγετε τον υπερβολικά βαρύ ρουχισμό καθώς μπορεί να προκαλέσει σημαντική εφίδρωση και να οδηγήσει στην απώλεια νερού και νατρίου, ενώ θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 2L και 2,5L διαφόρων υγρών. Τα υγρά στο σώμα μας δεν αναπληρώνονται μόνο από το νερό αν και είναι η πρώτη επιλογή. Το γάλα, οι χυμοί, τα αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές πηγές ενυδάτωσης που θα σας βοηθήσουν να προσλάβετε επαρκείς ποσότητες νερού και να αποτρέψετε τυχόν αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ