Η καλή φυσική κατάσταση των 40αρηδων χτυπά τον καρκίνο

Η καλή φυσική κατάσταση των 40αρηδων χτυπά τον καρκίνο

Για όλους η καλή φυσική κατάσταση είναι ευεργετική. Ωστόσο ειδικά για τους άντρες των 40 και πλέον χρόνων, έχει ακόμα μια ευεργετική χρησιμότητα ενάντια σε κάποια είδη καρκίνου.
Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες οι 40άρηδες με πολύ καλή φυσική κατάσταση μπορούν να αποφύγουν ανεπιθύμητους καρκίνους του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Μάλιστα οι επιστήμονες τονίζουν ότι η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει ακόμα και αν το άτομο έχει προσβληθεί από τον καρκίνο, αφού αυξάνονται οι πιθανότητες ανάρρωσης.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ δημοσίευσαν την σχετική μελέτη στην επιθεώρηση «JAMA Oncology». Η έρευνα που διήρκεσε εξίμιση χρόνια εξέτασε 14.000 άνδρες, ηλικίας 46 έως 50 ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι 1.310 από τους άνδρες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, 200 με καρκίνο του πνεύμονα και 181 με καρκίνο του παχέος εντέρου. Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, οι άντρες με την καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ όλους κατά την έναρξη και στην πορεία της μελέτης διέτρεχαν κατά 55% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και κατά 44% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σε σύγκριση με όσους είχαν την χειρότερη φυσική κατάσταση. Αντιθέτως, η καλή φυσική κατάσταση δεν φάνηκε να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ίσως η καλή φυσική κατάσταση υποδηλώνει εν γένει πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος αποδεδειγμένα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, ωστόσο δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί δρα προστατευτικά η γυμναστική έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου και όχι έναντι άλλων.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως η μαμά σου μπορεί να χαλάσει τη σχέση σου!
Οι άντρες έχουνε μια αδυναμία στη μάνα τους και δεν είναι κακό. Κάποιοι όμως δεν ξεκολλάνε από τη …φούστα της μάνας, ακόμα και όταν έχουν πατήσει τα «άντα».