Ο υδατάνθρακας της …αλλεργίας παραμονεύει στο κρέας!

Ο υδατάνθρακας της …αλλεργίας παραμονεύει στο κρέας!

Το κρέας αν και είναι πολύ χρήσιμο για τη διατροφή, έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για πολλά, αυτή τη φορά κρίνεται ένοχο για …αλλεργίες!
Μελέτη που έγινε από Αμερικανούς και Αυστραλούς επιστήμονες ανακάλυψε έναν υδατάνθρακα που περιέχεται στο κρέας και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Ο υδατάνθρακας αυτός λέγεται «Αλφα – τζαλ» και μπορεί να προκαλέσει επαναλαμβανόμενες σοβαρές αλλεργίες.
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες εξέτασαν 60 ασθενείς από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία οι οποίοι έπασχαν από επαναλαμβανόμενη αναφυλαξία χωρίς οι γιατροί τους να μπορούν να εντοπίσουν το αλλεργιογόνο που την προκαλούσε. Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες πραγματοποίησαν εκτενή αλλεργικά τεστ και διαπίστωσαν ότι οι 25 είχαν θετικά ευρήματα στο τεστ για την αλλεργία στην «Αλφα – τζαλ», καθώς τα επίπεδα της ουσίας ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) που είναι δείκτης αλλεργίας ήταν υψηλότερα από 1 Διεθνή Μονάδα (IU) ανά ml, ενώ στους υπόλοιπους ασθενείς δεν βρέθηκε η αιτία των επαναλαμβανόμενων αλλεργιών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στη Νέα Ορλεάνη.

Η αναφυλαξία είναι μια οξεία αλλεργική αντίδραση, η οποία μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, απώλεια των αισθήσεων ή ακόμα και το θάνατο. Αποτελεί επείγον περιστατικό που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα και, αργότερα, παρακολούθηση από αλλεργιολόγο γιατρό. Υπολογίζεται ότι ποσοστό έως 15% του γενικού πληθυσμού διατρέχει κίνδυνο να αναπτύξει αναφυλαξία.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ