Ξυρίσου γρήγορα και διώξε τα μικρόβια!

Ξυρίσου γρήγορα και διώξε τα μικρόβια!

Την έχεις και τη χαίρεσαι και …χαίρεσαι ακόμα περισσότερο που δεν αγοράζεις πλέον ξυραφάκια!!! Είναι της μόδας οι γενειάδες αλλά τα στοιχεία που αποκάλυψε έρευνα θα σας κάνουν να τρέξετε στον …μπαρμπέρη για ξύρισμα!!!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά φαίνεται ότι είναι αληθινό. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΑΤ των ΗΠΑ οι γενειάδες… όσο και αν τις καθαρίσεις έχουν περισσότερα μικρόβια και από τις …τουαλέτες!

Για να πετύχουν οι δημοσιογράφοι τον σκοπό τους βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν από γενειοφόρους περαστικούς να πάρουν με μπατονέτα δείγματα από τις γενειάδες τους. Στη συνέχεια τα δείγματα δόθηκαν για ανάλυση στον μικροβιολόγο δρ Τζων Γκόλομπικ από τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων Quest Diagnostics που ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του έκαναν να …σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής του! «Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», είπε ο δρ Γκολόμπικ στο σχετικό βίντεο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το «Action 7 News».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν η έρευνα εντόπισε σε μερικές από τις γενειάδες βακτήρια των εντέρων, ένα είδος που κανονικά βρίσκεται στα κόπρανα, ενώ διευκρινίστηκε ότι σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας.

«Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός λογικής. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ρυπαρότητα για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε, γεγονός που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι κάτοχοι αυτών των γενειάδων δεν έχουν μάθει να πλένουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα» εξήγησε ο μικροβιολόγος!

Όπως και να ‘χει, το μήνυμα προς τους κυρίους είναι να φροντίσουν να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν βγουν από την τουαλέτα και να σαπουνίζουν εξίσου καλά και καθημερινά την γενειάδα τους. Και να μην την αγγίζουν καθόλου στη διάρκεια της ημέρας, συνιστά ο δρ Γκόλομπικ.

Σε αυτή την δημοσιογραφική έρευνα έρχονται να συμπληρωθούν προγενέστερες επιστημονικές έρευνες που ανέφεραν ότι στις γενειάδες μπορούν να παγιδευτούν κάθε είδους βακτήρια και τοξίνες χρονολογούνται από το 1967 με τη δημοσίευση σχετικής μελέτης στην επιθεώρηση «Applied Microbiology».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.