«Επιχείρηση» τάπερ με πέντε βήματα!

«Επιχείρηση» τάπερ με πέντε βήματα!

Αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα ήρθε η ώρα να το αρχίσεις. Για μια σωστή διατροφή θα πρέπει να κάνεις από τρία έως και πέντε γεύματα την ημέρα και αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Βάλε λοιπόν σε εφαρμογή το «σχέδιο τάπερ».

Υπολόγισε ότι πρωινό και ένα γεύμα (βραδινό ή μεσημεριανό) θα τα τρως σπίτι σου, επομένως στο τάπερ θα μεταφέρεις άλλο ένα γεύμα και ένα σνάκ! Το σπιτικό φαγητό είναι η ιδανικότερη επιλογή για σωστή διατροφή και χάσιμο κιλών (πάτα εδώ να διαβάσεις τη σχετική έρευνα)

Ακολούθα αυτές τις πέντε συμβουλές και άρχισε μια νέα περίοδο στη διατροφή σου:

1. Αρχικά χρειάζεσαι ένα τάπερ που να κλείνει καλά, επειδή σίγουρα δεν θέλεις το φαγητό να σου χυθεί μέσα στον σάκο ή την τσάντα που έχεις μέσα τα χαρτιά σου ή άλλα αντικείμενα. Στην αγορά υπάρχουν τάπερ που είναι και φθηνά και κλείνουν καλά. Ακόμα μπορείς να βρεις τάπερ και στα είδη κάμπιγκ.

2. Ακόμα χρειάζεσαι ένα ισοθερμικό τσαντάκι που να χωράει το τάπερ που θα αγοράσεις. Καλό θα είναι να έχει λίγο περισσότερο χώρο ώστε να χωρέσεις μέσα και το σνακ.

3. Ετοίμασε το τάπερ από την προηγούμενη μέρα. Το γεμίσεις με το φαγητό της αρεσκείας σου και το βάζεις στο ψυγείο. Έτσι την επομένη που θα το βάλεις στο ισοθερμικό τσαντάκι θα διατηρήσει θερμοκρασία και δεν θα υπάρξει ο κίνδυνος αλλοίωσης.

4. Όλα τα φαγητά είναι κατάλληλα για μεταφορά σε τάπερ. Ωστόσο, απέφυγε να μεταφέρεις σούπες, όπως ρεβύθια ή φασόλια, γιατί πότε δεν ξέρεις τι γίνεται!!! Επομένως χρειάζεται μια μετατροπή του φαγητού σου για να μην βρεθείς προ δυσάρεστου απροόπτου. Αν για παράδειγμα έχεις ρεβίθια, μαγείρεψε λίγο ρύζι, στράγγιξε τα ρεβίθια και ανέμειξε τα με το ρύζι. Αν πάλι έχεις φασόλια, τότε στράγγισε τα.

5. Για να μην μπαίνεις στον κόπο να μαγειρεύεις άλλο γεύμα, πάρε μαζί σου στο τάπερ μια μερίδα από το κυρίως γεύμα σου!

Για να μην χάνεις χρόνο μπορείς να προγραμματίσεις τα γεύματα την εβδομάδας αφήνοντας μια μέρα ελεύθερη. Πάτα εδώ και δες μερικές ιδέες που προτείνει το Activeman

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε 5 τρόπους για να διπλασιάσεις τα οφέλη από την προπόνησή σου
Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να διπλασιάσεις τα οφέλη σου από την προπόνηση. Σίγουρα μία σωστή διατροφή αλλά και ένα έντονο πρόγραμμα είναι δύο τρόποι γνωστοί και περπατημένοι.