Κάψτα όλα και δυνάμωσε με βαριοπούλα!

Κάψτα όλα και δυνάμωσε με βαριοπούλα!

Είναι μια προπόνηση που μπορεί να γίνει παντού, από το γυμναστήριο, μέχρι και την ύπαιθρο. Μια προπόνηση που έρχεται μετά την κορύφωση της προπόνησης και μετά το τρέξιμο αλλά έχει τέλεια αποτελέσματα ειδικά στο κάψιμο λίπους και στην ενδυνάμωση.

Η βαριοπούλα βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και για να γυμνάσει συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως είναι οι δικέφαλοι.
Αρχικά θα πρέπει να διαλέξεις το βάρος της βαριοπούλας και να βρεις ένα λάστιχο από τρακτέρ, αν θέλεις να ασκείσαι μόνος σου σε κάποιο δικό σου χώρο. Αλλιώς θα αρκεστείς σε ότι έχει το γυμναστήριο (αν έχει)

Είτε στον χώρο σου, είτε στο γυμναστήριο ένα καλό πρόγραμμα με βαριοπούλα και δυνατό είναι αν συμπληρώσεις ένα λάστιχο (πάτα εδώ και δες πως).

Προτίμησε αρχικά μια βαριοπούλα με βάρος οκτώ κιλών, ενώ σκέψου ότι οι επαναλήψεις έχουν να κάνουν με την αντοχή και θα πρέπει να αυξάνονται με τον καιρό.

Κάνε 10 επαναλήψεις εναλλάξ.

Για τους δικέφαλους πιάνεις τη βαριοπούλα σαν σφυρί. Από τη λαβή κοντά στο σίδερο. Στέκεσαι σχεδόν σε θέση προσοχής με το χέρι σε ορθή γωνία. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το χέρι θα πρέπει να έρθει σε παράλληλη θέση με το σώμα.

Τα φτυαρίσματα με τη βαριοπούλα γυμνάζουν κυρίως την πλάτη. Με τα πόδια ανοικτά, πιάνεις τη βαριοπούλα με τα δύο χέρια σα να είναι φτυάρι. Φτυαρίζεις νοητά, σα να πετάς τα χώματα πάνω από το ώμο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα