Συγκρίσου και κέρδισε!

Συγκρίσου και κέρδισε!

Ο ανταγωνισμός πάντα λειτουργούσε θετικά στον αθλητισμό. Τώρα θα μας πείτε ότι πας γυμναστήριο για την καλή σου υγεία και μόνο και ότι το γυμναστήριο δεν έχει ανταγωνισμό. Ωστόσο το πνεύμα της σύγκρισης δεν είναι διαφορετικό από αυτό των αθλητών που επιδίδονται στον πρωταθλητισμό σε διάφορα αθλήματα. Και ποια είναι η διαφορά;

Η διαφορά είναι μια και απλή! Αποφεύγεις την βαρεμάρα, που είναι ο χειρότερος «σύμβουλος» στην προσπάθεια σου για καλύτερη υγεία. Οι άνθρωποι είμαστε ανταγωνιστικά όντα και είναι λοιπόν επόμενο η μοναχική προπόνηση στο γυμναστήριο ή άλλου, να προκαλεί βαρεμάρα, συναίσθημα που επηρεάζει άμεσα την προπόνηση και φυσικά τους στόχους σου.

Ίσως γι αυτό κάποιοι προσπαθούν, κάνουν διατροφή, αλλά στο τέλος δεν χάνουν τα κιλά που θέλουν ή δεν φτάνουν στο στόχο τους. Λείπει ο ανταγωνισμός που θα τους ωθήσει στο καλύτερο. Που θα τους δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Κάποιοι θα πούνε ότι ο καθρέφτης αρκεί!!! Αλλά όπως λέει και το παραμύθι «καθρέπτη …καθρεφτάκι μου», μάλλον δεν είναι καλός σύμβουλος όταν κοιτιέσαι μόνος σου. Συγκρίσου λοιπόν με κάποιον φίλο ή συναθλητή σου. Έτσι πολύ εύκολα θα ανακαλύψεις τα λάθη και τις υπερβολές σου. Η σύγκριση θα λειτουργήσει θετικά και για τους δυό σας ώστε να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου για να έχεις το θεμιτό αποτέλεσμα.

Με την σύγκριση θα δεις τις ατέλειες, τις υπερβολές, θα ανταλλάξετε απόψεις και έτσι θα καθορίσεις την πορεία των προπονήσεων σου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.