Η …δύσκολη τρίλιζα των γιορτών έχει μόνο μια λύση!

Η …δύσκολη τρίλιζα των γιορτών έχει μόνο μια λύση!

Είδες το ημερολόγιο; Είδες πως πέφτουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αν είδες θα έχεις καταλάβει ότι, είτε θα κάνεις διακοπές δύο εβδομάδων από το πρόγραμμα σου, είτε θα σχεδιάσεις διαφορετικά την προπόνηση σου για να μην τρέχεις μετά να χάσεις τα κιλά που θα βάλεις!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βλέποντας το ημερολόγιο διαπιστώνεις εύκολα ότι σου μένουν τρεις καθαρές μέρες προπόνησης στο γυμναστήριο στο σύνολο των δύο εβδομάδων.

Η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει μέρα Πέμπτη και φυσικά τα Χριστούγεννα Παρασκευή. Το Σάββατο 26 του μηνός ως δεύτερη μέρα Χριστουγέννων τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά και φυσικά τα περισσότερα είναι κλειστά και την Κυριακή.

Επομένως πας για προπόνηση τη Δευτέρα 28 του μήνα μέχρι και την Τετάρτη 30. Βέβαια μπορείς να πας και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά ποιος πάει προπόνηση παραμονιάτικα; Έτσι η πρώτη του νέου έτους πέφτε Παρασκευή και φυσικά είναι αμφίβολο πόσα γυμναστήρια θα ανοίξουν Σάββατο δεύτερη μέρα του χρόνου και φυσικά και Κυριακή.

Όπως εύκολα διαπιστώνεις τα κενά ανάμεσα στις γιορτές ουσιαστικά δεν υπάρχουν και πλέον πρέπει να αυτοσχεδιάσεις διαφορετικά αν θέλεις να διατηρήσεις την φόρμα σου και να μην τρέχεις μετά τις γιορτές.

Η μοναδική λύση λοιπόν είναι να συρρικνώσεις τα βάρη την Δευτέρα 21, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 του μήνα.

Παραμονή και ανήμερα δεν κάνεις προπόνηση, όμως το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή παίρνεις τους …δρόμους, είτε με τρέχοντας, είτε με ποδήλατο. Βγάλε λοιπόν ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας με μιάμισης ώρας που θα περιλαμβάνει τρέξιμο τουλάχιστον για 45 λεπτά και ασκήσεις ισομετρικές με διατάσεις για μισή ώρα.

Έτσι πας στην Δευτέρα 28 του μήνα στο γυμναστήριο και προπονείσαι με βάρη μέχρι και την Τετάρτη 30 του μήνα. Φυσικά παραμονή του νέου έτους και ανήμερα Πρωτοχρονιάς δεν κάνεις προπόνηση. Κάνεις όμως το σαββατοκύριακο επαναλαμβάνοντας το πρόγραμμα της προηγούμενης εβδομάδας με τρέξιμο ή ποδήλατο και ισομετρικές ασκήσεις με διατάσεις.

Η αεροβική στο πρόγραμμα σου θα σε βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους και θα σε αποτοξινώσει από τις κραιπάλες που πάντα επιδιδόμαστε τις εορταστικές αυτές ήμερες. Έτσι δεν θα τρέχεις μετά τις γιορτές να χάσεις αυτά που έβαλες!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα