Παίξε ήπια με τον ηλικιωμένο σκύλο σου!

Παίξε ήπια με τον ηλικιωμένο σκύλο σου!

Δεν κατάλαβες για πότε πέρασαν 15 χρόνια από τότε που έφερες στο σπίτι τον σκυλάκο σου κουτάβι, στο μέγεθος μια μικρής χνουδωτής μπαλίτσας… Πέρασαν τα χρόνια, ο σκυλάκος μεγάλωσε, έγιναν πολλά, αρρώστιες, ζημιές… και τώρα τον βλέπεις να έχει κόψει, να κάθετε με τις ώρες να κοιτά σαν χαμένος, να μπερδεύεται… Γεράματα! Τι κάνεις για να του τα κάνεις καλύτερα;

Η λύση είναι μια και μοναδική. Δείξτου περισσότερη αγάπη, όπως τις πρώτες μέρες που τον πήρες. Το γέρικο σκυλί είναι σαν το ηλικιωμένο άνθρωπο. Γίνεται ξανά παιδί, με τις παραξενιές του, με τις ανασφάλειες του. Έτσι εξηγείται που τον βλέπεις να κάθεται ώρες ώρες σαν χαμένος να κοιτά το άπειρο.

Έτσι εξηγείται πως μπερδεύει συγκεκριμένες κινήσεις που έκανε επί χρόνια.

Δεν είμαστε υπερβολικοί αλλά ο ψυχικός κόσμος του σκύλου σου μεταβλήθηκε. Έχει γίνει πολύ πιο ευαίσθητος, παρεξηγησιάρης, παραπονιάρης. Σε θέλει κοντά του. Θέλει χαδάκια, θέλει και παιχνίδια, αλλά αυτός δεν ξέρει ότι δεν μπορεί. Γι αυτό πρόσεξε, ότι και να του πεις θα ακολουθήσει, νομίζοντας ότι έχει τη δύναμη, αλλά στην πραγματικότητα δεν την έχει.

Δεν θέλεις λοιπόν να τον φωνάξεις να πηδήξει ένα ντουβαράκι και να τον δεις να «σκάει» κάτω γιατί πλέον δεν μπορούν να κρατήσουν τα πόδια του.

Παίξε λοιπό μαζί του ήπια. Δείξτου ενδιαφέρον. Παίξε στο σπίτι κυρίως περισσότερο με χάδια. Έξω παίξτε χαλαρά, όχι άλματα, όχι πολύ τρέξιμο. Θα τον δεις άλλωστε ότι θα κουραστεί και τότε σταμάτα το παιχνίδι.

Δίνε του νερό, κάνει καλό στα νεφρά του.

Σκέψου ότι αν ο σκυλάκος σου είναι 15 χρονών, τότε ισοδυναμούν με περίπου 80 ανθρώπινα χρόνια.

Δείξτου αγάπη μπόλικη. Χάδια, περισσότερο ενδιαφέρον, χαλάρωσε τις ανασφάλειες του, γιατί όπως κάθε ηλικιωμένος άνθρωπος, έτσι και ο ηλικιωμένος σκύλος έχει ανασφάλειες.

Και εσύ προετοιμάσου ψυχολογικά για το μοιραίο που ξέρεις ότι θα έρθει και χάρισε του αγαπησιάρικες στιγμές με μπόλικα χαδάκια!!!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι δείχνει για σένα ο τρόπος που γδύνεσαι για να κάνεις σεξ!
Σκέφτηκες ποτέ ότι ο τρόπος που ξεντύνεσαι για να κάνεις σεξ μετράει; Βέβαια εκείνη τη στιγμή, ειδικά αν πρόκειται για νέα κατάκτηση, πάνω στο πάθος, είναι λίγο δύσκολο να κρατήσεις μια …τάξη...