Στήστε παγίδες κατά της λαιμαργίας

Στήστε παγίδες κατά της λαιμαργίας

Αν δεν είστε και πολύ εγκρατείς τύπος, στη μάχη κατά των περιττών κιλών μια είναι η λύση. Στήστε «παγίδες» κατά της λαιμαργίας, που χαλάει όλη την  προσπάθεια κατά των περιττών κιλών. Πρώτο και βασικό σημείο το ψυγείο και δεύτερο τα ντουλάπια με τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι πιο επικίνδυνες ώρες για να καταναλώσουμε τα επικίνδυνα για τη διατροφή μας σνακ, είναι η επιστροφή στο σπίτι μετά τη δουλειά και η …νύχτα! Αν λοιπόν εξαλείψουμε τα βλαβερά για την διατροφή μας σνακ και τα αντικαταστήσουμε με υγιεινά, τότε έχουμε βάσιμες ελπίδες να πετύχουμε τον στόχο μας.

Αγοράστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και τοποθετήστε το μπροστά μπροστά στο ψυγείο. Αν υπάρχουν μαρμελάδες και άλλα παχυντικά, αυτά κρύψτε τα στο βάθος. Αν δεν συνηθίζεται να τρώτε γιαούρτι, μπορείτε να το εντάξετε στην παρασκευή του φαγητού  ή να συνοδέψετε ένα γεύμα σας αντί για σάλτσα.Αν επιλέξετε να το καταναλώσετε ως γλυκό συνοδέψτε με γλυκό κουταλιού ή φρούτα της εποχής.

 Αγοράστε φρούτα. Έτσι όταν σας πιάνει κρίση λαιμαργίας και ορμάτε στο ψυγείο σας , φάτε ένα από τα φρούτα που έχετε αποθηκευμένα. Φροντίστε μόνο να τα έχετε μπροστά μπροστά στο ψυγείο μέσα σε τάπερ.

Φτιάξτε σαλάτα. Βάλτε την σε τάπερ, μπροστά, μπροστά στο ψυγείο. Είναι ένα άκρως υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Επομένως, αν πεινάτε και η σαλάτα είναι έτοιμη μπροστά στα μάτια σας, προτιμήστε την. Τη σαλάτα μπορείτε να την καταναλώσετε και σκέτη είτε σαν συνοδευτικό στο δείπνο ή το μεσημεριανό σας. Φροντίστε μόνο να έχετε στραγγίξει καλά τα λαχανικά ώστε η υγρασία να αργήσει να αλλοιώσει την όψη και τη γεύση τους και να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό σε αυτό.

Όσο για τα ντουλάπια. Εξαφανίστε από εκεί πατατάκια, κρακεράκια και όλα τα παχυντικά σνάκ. Κρατείστε μόνο όσα θέλουν προετοιμασία. Έτσι δεν θα βρείτε έτοιμο κάτι παχυντικό να ορμήξετε!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.