Μάθε γιατί με το σχοινάκι καις σαν …τρελός! (Video)

Μάθε γιατί με το σχοινάκι καις σαν …τρελός! (Video)

Βάλε το σχοινάκι στη ζωή σου καθημερινά και δεις τρομερή διαφορά στο σώμα σου. Η γυμναστική με σχοινάκι είναι μια από τις αποτελεσματικότερες αερόβιες ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες των ποδιών, και αυξάνουν τον νευροψυχικό συντονισμό, ενώ μέγιστα είναι τα καρδιαγγειακά της οφέλη και μην ξεχνάς ότι είναι μια από τις πιο ευχάριστες ασκήσεις που θα επιλέξεις για κάψιμο λίπους. Θυμήσου μόνο τη σκηνή της προπόνησης του Ρόκι στην ομώνυμη ταινία και θα πειστείς όμως όσο απλό και αν είναι σαν ιδέα και σαν εφαρμογή είναι άκρως αποτελεσματικό. Το σημαντικό προσόν αυτού του είδους γυμναστικής είναι πως δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις λεφτά.

Γιατί όμως να κάνεις σχοινάκι;

1. Γιατί πολύ απλά μπορείς να κάνεις σχοινάκι παντού μόνη σου ή με παρέα. Είναι πανάλαφρο, δεν πιάνει καθόλου χώρο και μπορείς να κάνεις στο σπίτι, στο γυμναστήριο, έξω ή όπου αλλού εσύ θέλεις.

2. Έχει υπολογιστεί ότι 10 λεπτά σχοινάκι έχουν τα ίδια οφέλη με 30 λεπτά τρέξιμο και έρευνες το κατατάσσουν στην πρώτη θέση στο είδος γυμναστικής όσο αφορά την απώλεια λίπους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τελευταία όλο και περισσότεροι γυμναστές το εντάσσουν στα προγράμματα τους, σαν ζέσταμα, σαν πλήρες πρόγραμμα ή ανάμεσα σε σετ ασκήσεων . Υπολογίζεται ότι 10 λεπτά σχοινάκι (120 πηδήματα το λεπτό) σε βοηθάει να κάψεις τις ίδιες θερμίδες όπως αν έκανες 30 λεπτά τρέξιμο (100-150 θερμίδες)! Δεν το λες και λίγο.

3. Βελτιώνει τον συγχρονισμό των κινήσεων. Το σχοινάκι είναι μία μορφή εκγύμνασης, η οποία δουλεύει διαφορετικά μέρη του σώματος ταυτόχρονα όπως μυαλό, ώμους, χέρια, πόδια και τα πέλματα. Μαθαίνεις να συγχρονίζεις το πάνω μέρος με το κάτω μέρος του σώματος σου.

Σε μερικές εβδομάδες δεν θα χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά την ημέρα για να δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα σου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.