Αεροβική με αντιστάσεις και εκτίναξε το κάψιμο! (Video)

Αεροβική με αντιστάσεις και εκτίναξε το κάψιμο! (Video)

Ποιο είναι είδος ασκήσεων που θα κάνει την κοιλιά σου «πλάκα» και μάλιστα σε χρόνο – ρεκόρ; Η απάντηση έρχεται από τις ΗΠΑ και συστήνει πρόγραμμα αεροβικής προπόνησης με αντιστάσεις. Δες πως γίνεται:

Το θέμα αυτό αποτέλεσε επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology Endocrinology and Metabolism. Οι επιστήμονες σύγκριναν την αποτελεσματικότητα τριών διαφορετικών ειδών προπόνησης και τα αποτελέσματα που έχουν στο κοιλιακό λίπος, υποδόριο και σπλαχνικό.

Συνολικά στην έρευνα μετείχαν 144 άτομα, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18-70 ετών που ήταν υπέρβαρα και χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη ομάδα έκανε αερόβια άσκηση υψηλής έντασης. Τα άτομα της ομάδας αυτής έτρεχαν σε διάδρομο για περίπου 120 λεπτά την βδομάδα, στο 75-80% της μέγιστης έντασης.

Η δεύτερη ομάδα έκανε άσκηση αντίστασης. Αυτή περιλάμβανε 3 εβδομαδιαίες προπονήσεις. Η προπόνηση περιλάμβανε 8 ασκήσεις που γύμναζαν όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματος. Για την κάθε άσκηση πραγματοποιούνταν 3 σετ 8-12 επαναλήψεων.

Η τρίτη ομάδα, ήταν η ομάδα της μικτής άσκησης και η προπόνησή της ήταν ο συνδυασμός της προπόνησης που έκανε η ομάδα της αερόβιας άσκησης και της ομάδας της άσκησης αντίστασης.

Η έρευνα που διήρκεσε οκτώ μήνες κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι η ομάδα της αερόβιας άσκησης παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σπλαχνικού λίπους, καθώς και σημαντική μείωση συνολικού κοιλιακού λίπους.

Αντίθετα η ομάδα της μικτής άσκησης παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση συνολικού κοιλιακού λίπους, αλλά μικρότερη μείωση σπλαχνικού λίπους σε σύγκριση με την ομάδα της αερόβιας άσκησης.

Ενώ, η ομάδα της άσκησης αντίστασης παρουσίασε μια μικρή μείωση του συνολικού κοιλιακού λίπους.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι ομάδες της αερόβιας άσκησης και της μικτής άσκησης φάνηκε να βελτιώνουν τόσο την ινσουλινοαντίσταση όσο και το συνολικό σκορ του μεταβολικού συνδρόμου. Στην ομάδα της άσκησης αντίστασης δεν παρατηρήθηκαν τέτοιες επιδράσεις.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ακόμα και ένας πολύ έντονος και απαιτητικός κύκλος με ασκήσεις αντίστασης διάρκειας περίπου μιας ώρας, οδηγεί σε κατανάλωση περίπου 250 - 300 θερμίδων, ενώ τρέξιμο διάρκειας μιας ώρας οδηγεί σε διπλάσια δαπάνη ενέργειας. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι θέλουν να χάσουν το λίπος από την κοιλιά τους θα πρέπει να αρχίσουν τρέξιμο, ενώ παράλληλα με να μην παραμελούν την άσκηση αντίστασης γιατί αυτή θα τους δώσει ανεξαρτησία κίνησης για όλη τους τη ζωή, ενώ θα βοηθήσει σίγουρα για τη δημιουργία ενός πιο σφριγηλού και καλλίγραμμου σώματος.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα