Δίαιτα αποτοξίνωσης ή σταδιακή επάνοδος;

Δίαιτα αποτοξίνωσης ή σταδιακή επάνοδος;

Μετά από πέντε μέρες φαγητού και ποτού σίγουρα θα νιώθεις σκασμένος! Θα έχεις ακούσει να σου λένε να κάνεις μια γερή αποτοξίνωση για να «καθαρίσεις» είναι όμως σωστό αυτό; Αξίζει να κάνεις μια ολιγοήμερη δίαιτα αποτοξίνωσης ή να δρομολογήσεις μια σταδιακή επάνοδο στη διατροφική καθημερινότητα;

Το βέβαιο είναι ότι ένα διατροφικό σοκ στον οργανισμό σου, δεν είναι και ότι το καλύτερο. Μια δίαιτα αποτοξίνωσης επειδή εμφανίζει σημαντικές διατροφικές ελλείψεις ενδέχεται πολύ γρήγορα να προκαλέσει αφυδάτωση, αρρυθμίες, καρδιακές και πεπτικές διαταραχές, ξηροδερμία, τριχόπτωση, ζαλάδες, πονοκεφάλους, αϋπνίες, ναυτία, υπόταση, αδυναμία συγκέντρωσης, δυσκοιλιότητα και έντονη καταβολή.

Επίσης οδηγεί σε μια πλασματική απώλεια κιλών αφού δεν χάνεται λίπος αλλά υγρά και μυϊκός ιστός. Ειδικά η απώλεια του μυϊκού ιστού είναι επιζήμια βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για τον οργανισμό, καθώς οι μύες αποτελούν το δομικό υλικό του σώματος και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο ρυθμό του μεταβολισμού. Αποτέλεσμα όλων αυτών στους ανθρώπους που ακολουθούν συχνά στερητικές δίαιτες και ακραίες αποτοξινώσεις είναι η μείωση του μεταβολισμού και η γρήγορη επανάκτηση του χαμένου βάρους μετά το τέλος της δίαιτας.

Επέλεξε λοιπόν την καλύτερη λύση που είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αφού παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας, προστατεύει την υγεία σας και σας χαρίζει ενέργεια.
Φρόντισε να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με τοξικές ουσίες και να θυμάσαι ότι η αποτοξίνωση σου δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε 1 ή 2 ημέρες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα