Μάθε πως μπορείς να διατηρήσεις τα κιλά που έχεις χάσει

Μάθε πως μπορείς να διατηρήσεις τα κιλά που έχεις χάσει

Με πολλές στερήσεις και πρόγραμμα κατάφερες να χάσεις τα κιλά που είχε φορτώσει στο κορμί σου. Τι γίνεται τώρα; Πως θα καταφέρεις να διατηρήσεις το fit στιλάκι που απέκτησες, αφού νιώθεις άνετος, ανάλαφρος και είναι κάτι που δεν θέλεις να χάσεις. Δες πως μπορείς να μείνεις για πάντα fit

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, Archives of Internal Medicine τονίζει πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι για να διατηρήσεις βάρος σου μετά από την απώλεια κιλών . Σύμφωνα με την έρευνα, μετά από 6 μήνες δίαιτας, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα έχασαν το 10% του βάρους του σώματός τους, σε διάστημα όμως δύο χρόνων, μόνο το 25% αυτών κατάφερε να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Αν δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική καθημερινά για 55 συνεχόμενα λεπτά, χώρισε το χρόνο αυτό μέσα στην ημέρα κάνοντας δύο προπονήσεις των 25 λεπτών περίπου.
Με 275 λεπτά την εβδομάδα ή αλλιώς 55 λεπτά καθημερινής άσκησης 5 φορές την εβδομάδα και σε ένταση που ισοδυναμεί με γρήγορο περπάτημα, χωρίς βεβαίως να ξεχάσουν παράλληλα τις διατροφικές αλλαγές που τους βοήθησαν να χάσεις βάρος.

Σήκω λοιπόν από τον καναπέ, άφησε το αυτοκίνητο, περπάτησε περισσότερο. Γενικά βάλε κίνηση στην καθημερινότητά σου. Η γυμναστική θα σε τονώσει θα σε κάνει να έλθεις σε επαφή με τη φύση, θα γνωρίσεις το σώμα σου, ενώ θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα σε βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά στο να διατηρήσεις το καινούργιο σου βάρος.
Η διατροφολόγος Ελπίδα Παπαδάκη , μιλώντας στο Activeman, μας δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές πώς να διατηρήσουμε τα κιλά που έχουμε χάσει, δηλαδή με ποιον τρόπο να κάνουμε συντήρηση κιλών.

Το σύνολο της ημερήσιας διατροφής πρέπει να μοιράζεται σε 3 κυρίως γεύματα και 3 σνακ.

Βάλε άφθονη σαλάτα στο μεσημεριανό και βραδινό.

Ξεκίνα πάντα τη μέρα σου με πρωινό. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Να πίνεις καθημερινά δύο λίτρα νερού. Θα βοηθήσει να αποτοξινωθεί οργανισμό σου και να λειτουργούν καλυτέρα τα ζωτικά όργανα σου.

Μην ξεχνάς να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά.

Εξακολούθησε να έχεις το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα που είχες κατά τη διάρκεια της δίαιτας, για να αποφύγεις τις απότομες διακυμάνσεις γλυκόζης στο αίμα, κατάσταση που σε οδηγεί στην κατανάλωση γλυκών.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.