5 απόλυτα tips για να ξεχωρίσεις το καλοκαίρι

 5 απόλυτα tips για να ξεχωρίσεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και αν θέλεις ή να …τραβάς τα βλέμματα στη παραλία ή να αισθάνεσαι πιο …light και άνετος, ίσα που προλαβαίνεις να αρχίσεις την προετοιμασία.

Δες πως μπορείς να ξεχωρίσεις αυτό το καλοκαίρι

1. Τρέξε…
Ξεκίνα το τρέξιμο, περίπου 30 λεπτά την ημέρα, πριν ή μετά τα βάρη, αρκούν να ρίξουν το περιττό λίπος. Τρέχα με σταθερό ρυθμό με σφυγμούς που δεν θα κυμαίνονται περίπου στους 120 το λεπτό. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς από το γυμναστήριο το ειδικό μηχάνημα, απλά όταν ολοκληρώσεις τα 30 λεπτά τρέξιμο, μέτρα τους σφυγμούς σου στα 15΄΄ και το πολλαπλασίασε τους επί τέσσερα, έτσι θα δεις με πόσους σφυγμούς έτρεχες. Ανάλογα θα ρυθμίσεις το τρέξιμο σου την επόμενη μέρα.

2. Κάνε μικρά βάρη
Όσο για την προπόνηση με βάρη. Οι πολλές επαναλήψεις καίνε λίπος. Μικρά διαλείμματα, λίγα κιλά που τα ρυθμίζεις ανάλογα με το πόσο κάψιμο νιώθεις στο τρίτο σετ της άσκησης.

Για παράδειγμα, αν κάνεις χέρια με 14αρια αλτηράκια και 3Χ15 επαναλήψεις, αν δεις ότι δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στο τρίτο σετ, τότε κατέβασε κιλά, δεν είναι ντροπή. Αντίθετα αν δεν …καίγεσαι, τότε ανέβασε!

3. Μία πρόταση που …καίει
Πολλοί γυμναστές συστήνουν να δουλεύεις ανταγωνιστικούς μυς την ίδια μέρα. Μια πρόταση είναι η εξής: Τρεις ασκήσεις πλάτης και άλλες τρεις στήθους ή δικέφαλο και τρικέφαλο. Είναι μια πρόταση η οποία κατά πολλούς γυμναστές καταπολεμά το λίπος σε σχέση με το τρέξιμο που θα προηγηθεί ή θα ακολουθήσει την προπόνηση με τα βάρη.

4. Φάε καλά και συνετά
Η διατροφή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειας. Τα δύο πιτόγυρα μετά την προπόνηση δεν πρόκειται να βοηθήσουν, άσχετα αν ακολουθείς το καλύτερο πρόγραμμα.
Υπάρχουν πολλά προγράμματα διατροφής, ανάλογα βέβαια σε ποιο επίπεδο θέλεις να φτάσεις.

Για τα απλά πράγματα, δηλαδή το επίπεδο του ανθρώπου της φωτογραφίας, πολλοί γυμναστές συστήνουν απλά να κόψεις τις μερίδες στο μισό και πάντα να υπάρχει ένα καλό πρωινό στη καθημερινή διατροφή και τουλάχιστον τρία γεύματα την ημέρα συνολικά. Για να διαφέρεις στη παραλία, όπως ο άνθρωπος της φωτογραφίας, σε σχέση με τον άλλον που διακρίνεται, απλά πρέπει να αρχίσεις άμεσα!

5. Γίνε …τυπάς

Προετοιμάσου ψυχολογικά για να γίνεις ο «τυπας» της παραλίας. Ξέχνα τα χαζοχαρούμενα και παιδιάστικα και κάνε πρόβα το νέο σου στιλ (Πάτα εδώ να δεις πως θα το καταφέρεις)

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.