5 ιδέες για να πίνεις περισσότερο νερό!

5  ιδέες για να πίνεις περισσότερο νερό!

Πόσες φορές ξεχνάς να πιείς νερό νομίζοντας ότι έχεις ξεδιψάσει από άλλα αναψυκτικά ή καφέδες που πίνεις κατά τη διάρκεια της μέρας; Κάποιοι περνούν μία ολόκληρη μέρα χωρίς να έχουν πιεί ούτε ένα ποτήρι νερό! 

Το νερό δεν έχει από μόνο του θρεπτική αξία, ωστόσο τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συστατικά της διατροφής που είναι απαραίτητα για τη ζωή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ανθρώπινο σώμα μόνο μετά την αντίδρασή τους με το νερό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού μας βάρους οφείλεται στην ύπαρξη του νερού, το οποίο αποτελεί και το διαλύτη μέσα στον οποίο οι υπόλοιπες θρεπτικές ουσίες θα λειτουργήσουν, αν και το νερό επιτελεί έναν αριθμό διαφορετικών λειτουργιών στον ανθρώπινο οργανισμό, μια από τις σπουδαιότερες- ειδικά για τους αθλητές- είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Τι γίνεται όμως όταν ξεχνάμε και δεν πίνουμε πολύ; Ο κίνδυνος της αφυδάτωσης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Παρακάτω θα πάρεις πέντε εύκολες ιδέες ώστε να πίνεις αρκετό νερό χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

1. Κατανάλωνε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Το νερό, δεν έχει σημασία πόσο ευεργετικό είναι, από ένα σημείο και μετά το βαριέσαι. Υπάρχουν πολλά τροόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που μπορεί να ενυδατώσουν το σώμα σου όπως τα: καρπούζι, μήλο, μπρόκολο, πορτοκάλι, μούρα, αγγούρι. Βάλ’τα στη λίστα σου.

2. Πιες το με ένα καλαμάκι

Πίνοντας με ένα καλαμάκι σου επιτρέπει να πίνεις περισσότερο νερό σε λιγότερο χρόνο. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;

3. Για σνακ φάε κάτι... υγρό!

Οι χυμοί και τα smoothies περιέχουν νερό και ενώ περιέχουν και φρούτα που είναι πλούσια σε νερό.

4. Κάνε σύμμαχό σου το smartphone σου

Με τόσες πολλές δημιουργικές εφαρμογές που διατίθενται για Apple και Android, γιατί να μην εγκαταστήσεις ένα app που να παρακολουθεί την κατανάλωση νερού και να σε ενθαρρύνει να πίνεις περισσότερο νερό; Η εφαρμογή Waterlogged μπορεί να σε βοηθήσει να καταγράψεις εύκολα τις ποσότητες κατανάλωσης νερού και να αναλύσει τα δεδομένα. Επίσης, θα σου θυμίζει να πίνεις νερό, στέλνοντάς σου υπενθυμίσεις, αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που χρησιμοποίησες το app. 

5.Κάντε το νερό σου πιο ελκυστικό

Ρίξε μερικές φέτες λεμόνι ή φρέσκα φύλλα μέντας και απόλαυσέ το.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...