Μάθε τα 5 καλά που σου προσφέρει το διάβασμα βιβλίων

Μάθε τα 5 καλά που σου προσφέρει το διάβασμα βιβλίων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σε ένα βιβλίο βρίσκουν τη… θεραπεία στο πρόβλημά τους. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντίδοτο στην ανία, στην ανασφάλεια, τη θλίψη ακόμα και την αϋπνία.

Εκτός αυτών όμως η ανάγνωση βιβλίων ανοίγει τους ορίζοντές μας, μας βοηθά να κατανοούμε τα συναισθήματα τόσο τα δικά μας όσο και των άλλων, ενώ μπορεί ακόμα και να μας δείξει τη λύση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το ότι το διάβασμα είναι θεραπευτικό και δες το γιατί:

1. Προστατεύει το μυαλό σου!

Στην προστασία του εγκεφάλου από τις τοξικές ουσίες,αλλά και από τα εγκεφαλικά.

2. Διώχνει το άγχος

Το να βυθίζεσαι στην ιστορία ενός βιβλίου και το μυαλό σου να σχηματίζει τις εικόνες σε κάνει να ξεχνιέσαι και έτσι αποβάλλεις το άγχος.Σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και λίγα λεπτά ανάγνωσης την ημέρα είναι αρκετά για να αποβάλλουμε ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού στρες που αντιμετωπίζουμε.

3. Εμπνέει στις αποφάσεις

Στο να μας εμπνεύσει να πάρουμε και να κρατήσουμε μια σημαντική απόφαση, αφού συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που μας απασχολούν, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσής μας.

4. Δίνει οξυδέρκεια

Συμβάλλει στο να είμαστε πιο οξυδερκείς, να έχουμε καλύτερη μνήμη και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο για άνοια, καθώς χρησιμοποιούμε το μυαλό μας.

5. Κοιμάσαι καλύτερα

Οι ειδικοί εξηγούν ότι αν κλείσουμε όλες τις συσκευές και τα δυνατά φώτα στην κρεβατοκάμαρά μας και πάρουμε ένα βιβλίο να διαβάσουμε, προετοιμάζουμε καλύτερα τον εαυτό μας για τη διαδικασία του ύπνου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...