Έτσι θα γλιτώσεις από την αύξηση κιλών του χειμώνα!

Έτσι θα γλιτώσεις από την αύξηση κιλών του χειμώνα!

Το κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της βαρεμάρας έτσι πολλοί αντί να ασκηθούν τρώνε ασυναίσθητα μπροστά στην τηλεόραση και βάζουν κιλά τους χειμερινούς μήνες, σε άλλου πάλι η αλλαγή των εποχών έχει μια συγκεκριμένη επίδραση στη διάθεσή τους, που είναι γνωστή επιστημονικά ως συναισθηματική εποχιακή σύγχυση.

Οι αλλαγή του καιρού επιφέρει και αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου που αυξάνουν την επιθυμία για υδατάνθρακες και τη λαχτάρα για να φάμε περισσότερο. Οι πειρασμοί, απομεινάρια των διακοπών συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του βάρους.

Πως θα γλιτώσεις από τα περιττά κιλά του χειμώνα;

1. Κάνε προπόνηση

Πάνε σε γυμναστήριο ή γυμνάσου συστηματικά σε κάποιο σπορ. Έτσι θα καταφέρεις να μειώσεις τις …απώλειες. Η χειμερινή προπόνηση είναι ένα απόκτημα που προστατεύει την υγεία, το βάρος και τη θλίψη του χειμώνα.

2. Πρόσεχε τον Δεκέμβριο

Γενικά πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου, όμως μια έρευνα σε 200 ανθρώπους στις Η.Π.Α. έδειξε ότι περίπου το 15% απ αυτούς κέρδισε περίπου 0.3 κιλά το μήνα Δεκέμβριο, μήνα γιορτών. Υπέρβαροι και παχύσαρκοι κερδίζουν ακόμα περισσότερα, με το 14% της ομάδας να κερδίζει περισσότερο από 2 κιλά.

3. Βάλε πρόγραμμα

Για να μην τρέχεις την άνοιξη να χάσεις τα κιλά που έβαλες, βάλε ένα πρόγραμμα με στόχο την άνοιξη. Πρόγραμμα προπόνησης και πρόγραμμα διατροφής. Χωρίς να στερηθείς πολλά φρόντισε να μην ξεφεύγεις από τα κιλά σου.

4. Ζυγίσου τακτικά

Όχι κάθε μέρα, αλλά το μήνα μια φορά τουλάχιστον. Δες τις αυξομειώσεις του βάρους σου και φρόντισε να το διατηρήσεις σε χαμηλά επίπεδα.
Παρά τις προσπάθειες πολλοί είναι εκείνοι που δεν χάνουν τα κιλά των γιορτών. Έτσι, η ετήσια πρόσθεση βάρους, που είναι κατά μέσο όρο 3 κιλά σε 10 χρόνια, γίνεται σημαντικός παράγοντας στο πρόβλημα παχυσαρκίας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...