6 λύσεις και πολλοί λόγοι που θα σε κάνουν να βγεις outdoor προπόνηση

6 λύσεις και πολλοί λόγοι που θα σε κάνουν να βγεις outdoor προπόνηση

Του Ευάγγελου Τσιρώνη, personal trainer


Είναι διαδεδομένο σήμερα ότι πολύς κόσμος στρέφεται στην άσκηση σε φυσικό περιβάλλον.Στην εποχή μας που μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πάσχει από άγχος και κατάθλιψη είναι απαραίτητο παρά ποτέ να ενταχθεί η άσκηση στο πρόγραμμα τους.

Πόσο μάλλον στη φύση αποκομίζοντας και τις ευεργετικές της ιδιότητες.Mακρυά απ το άγχος των μεγαλουπόλεων ο άθλούμενος στη φύση εισπνέει περισσότερο οξυγόνο,βρίσκει την αρμονία του,την ευεξία και απολαμβάνει περισσότερο την άσκηση.

Τί καλύτερο απ το να τρέχεις σε ένα καταπράσινο δάσος,να κολυμπάς δίπλα στο ηλιοβασίλεμα,να κάνεις ποδήλατο στη παραλία,να αθλείσαι στην άμμο.Η γυμναστική γίνεται διασκεδαστική και μοιάζει με παιχνίδι!

Ξεφεύγοντας απ τη μονοτονία των κλειστών χώρων των γυμναστηρίων,αν και φυσικά η άσκηση στο γυμναστήριο έχει πολλά ωφέλη,η άσκηση στη φύση προσφέρει τα δικά της οφέλη.

Εκτός των αερόβιων δραστηριοτήτων μπορείς να γυμναστείς στη φύση και με αντιστάσεις. Τέτοιοι τρόποι εκγύμνασης είναι:

1. Trx (που πάει και μπαίνει παντού)
2. Ασκήσεις εδάφους με στρώμα
3. Ασκήσεις με fitball
4. Κάμψεις
5. Μονόζυγο
6. Δίζυγο που απ ότι βλέπουμε έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά πάρκα και γενικά εξωτερικούς χώρους άθλησης.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της φύσης είναι ότι προσφέρει μια εναλλακτική μορφή προπόνηςης σε ανθρώπους που βαριούνται τα γυμναστήρια και προσφέρει απόλαυση σε όσους δεν το έχουν και πολύ με τη γυμναστική.

Αν είσαστε αρχάριοι και θέλετε να αρχίσετε να γυμνάζεστε, η φύση είναι το ιδανικό μέρος να ξεκινήσετε, ώστε να αγαπήσετε την άσκηση και σε δεύτερο χρόνο να τη συνδέσετε με το γυμναστήριο.

Αυτά που πρέπει να προσέχουμε είναι να αποφεύγουμε την άσκηση ή με μέτρο στις περιόδους έντονου καύσωνα ντυνόμαστε κατάλληλα ώστε να προστατευόμαστε από το κρύο ή τη βροχή και γενικά οι αρχάριοι να είναι προσεκτικοί με τα μονόζυγο, δίζυγα, trx κτλ, δηλαδή να μην αντιγράφουν εξειδικευμένες και πολύπλοκες ασκήσεις απ το internet και τραυματιστούν παπούτσια να είναι κατάλληλα διότι άλλο τρέξιμο σε ανηφόρα στο διάδρομο, άλλο σε ανηφόρα στο βουνό.

Η γυμναστική στη φύση δίνει στο νευροψυχικό σύστημα περισσότερα ερεθίσματα λόγω των συνθηκών που επικρατούν, χωματόδρομοι, ανηφόρες, άμμος, άσφαλτος, θάλασσα κτλ.

Έχει τέλος επιστημονικά αποδειχθεί ότι όσοι ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα εκτοξεύει την έμπνευση, την οξυδέρκεια και τη δημιουργικότητα τους

Γι αυτούς τους λόγους προτιμήστε την.Καλές προπονήσεις!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...