«Κάψε» τα πάντα με boot camp (video)

«Κάψε» τα πάντα με boot camp (video)

Θέλεις να κάψεις όλα τα ίχνη λίπους στο σώμα σου; Υπάρχει ένα πρόγραμμα που μπορεί να το κάνει αυτό και δεν είναι άλλο από μια προσομοίωση της προπόνησης των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα boot camp ποικίλλουν, γενικά περιλαμβάνουν ένα έντονο μείγμα προπόνησης δύναμης με αεροβικά στοιχεία. Ενα πρόγραμμα boot camp θα μπορούσε να έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη γυμναστική, ενώ ένα άλλο τις στρατιωτικού τύπου ασκήσεις. Μερικά προγράμματα ενσωματώνουν ακόμα και κινήσεις πολεμικών τεχνών.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι πως θα κάνετε γυμναστική, δηλαδή έλξεις, εκτάσεις, κοιλιακούς, καθώς και ασκήσεις σπριντ. Στην ουσία μια προπόνηση boot camp είναι ένα είδος προπόνησης που περιλαμβάνει εκρήξεις έντονης δραστηριότητας που εναλλάσσονται με διαστήματα χαμηλότερης δραστηριότητας.

Ο στόχος της προπόνησης boot camp είναι να γυμνάσει ολόκληρο το σώμα, ενισχύοντας τη δύναμη και την αντοχή του. Τα προγράμματα boot camp προσελκύουν πολλούς ανθρώπους επειδή:

1. Προσφέρουν μια πιο προκλητική προπόνηση με πολλές εναλλαγές
2. Απαιτούν λίγο ή καθόλου ειδικό εξοπλισμό
3. Δημιουργούν μια αίσθηση συντροφικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων

Οι απόψεις διίστανται, αλλά τα προγράμματα boot camp έχουν πολλούς φανατικούς οπαδούς που υποστηρίζουν ότι αυτός ο τύπος άσκησης βελτιώνει την συνολική δύναμη και τη φυσική κατάσταση. Επιπλέον, αυτό το είδος της υψηλής σε ένταση αεροβικής προπόνησης καίει περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο, απ’ ό,τι μια μέτρια αερόβια δραστηριότητα.

Ενα καλά δομημένο πρόγραμμα boot camp που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η κατάλληλη σωματική δραστηριότητα για ενήλικες πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Tουλάχιστον 150 λεπτά αερόβια δραστηριότητα μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας για μία εβδομάδα
2. Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...