Χαλάρωσε με ζωγραφική ακόμα και αν είσαι άσχετος!

Χαλάρωσε με ζωγραφική ακόμα και αν είσαι άσχετος!

Πόσες φορές δεν είπες στον εαυτό σου, τι ωραίος πίνακας, τι ωραίο τοπίο, τι ωραία λουλούδια, αχ και να μπορούσα να το ζωγραφίσω!

Οι περισσότεροι όμως διστάζουμε να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε με την δικαιολογία ότι δεν «πιάνουν» τα χέρια μας. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε ακόμα και αν τώρα δεν το πιστεύουμε χωρίς να μας νοιάζει το τι θα πούνε οι άλλοι. Άλλωστε η ζωγραφική γίνεται πρώτα για τον εαυτό σου και μετά για τους άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 λάθη που κάνουν το σπίτι σου ακατάλληλο για να ζεις

Αν το αποφασίσεις πάνε σε ένα κατάστημα ειδών ζωγραφικής και δες όλα αυτά τα σωληνάρια από χρώματα και όλα αυτα τα τελάρα. Φυσικό είναι να μπερδευτείς και να μην ξέρεις τι θα πάρεις.

Όμως πρέπει να ξέρεις πως η ζωγραφική δεν είναι απλά φτιάχνω ένα ωραίο μπουκέτο τριαντάφυλλα που να μοιάζουν αληθινά και να το δουν γνωστοί και φίλοι και να σας παινέψουν.

Ζωγραφική είναι πρώτα απ όλα δική σου έκφραση και η ανάσα που θα πάρεις την λίγη ώρα που θα μείνεις με τον εαυτό σου. Εκεί θα βγάλεις τον εαυτό που κοιμήθηκε ίσως μέσα στην δίνη της καθημερινότητας και τον ξεχάσαμε.

Με τον καιρό θα δεις ότι η ζωγραφική θα λειτουργήσει σαν μια βαλβίδα ασφαλείας στην καθημερινότητα, θα είναι η αποσυμπίεση στο άγχος, στη πίεση, στη μοναξιά.

Δεν χρειάζεται να αρχίσεις με κάτι δύσκολο. Απόφαση μόνο χρειάζεται και πίστη στις δυνάμεις σου.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις