Εκτόνωσε το σώμα σου στο …πνεύμα των Χριτουγέννων

Εκτόνωσε το σώμα σου στο …πνεύμα των Χριτουγέννων

Το …πνεύμα των Χριστουγέννων δεν χρειάζεται ένταση, αλλά ηρεμία! Αλλά και το σώμα μας χρειάζεται ηρεμία και χαλάρωση ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στη προπόνηση. Μια χαλάρωση της προπόνησης και οι διακοπή των αργιών είναι ότι πρέπει ώστε να ξεκουραστούν μυαλό και κορμί.

Αυτές οι μέρες αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να οργανώσουμε τις νέες μας δράσεις και προπονήσεις για το νέο έτος. Αυτές τις μέρες, άλλαξε παραστάσεις και αν θέλεις να εκτονώνεσαι μέσω της προπόνησης, μη το πιέζεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Νιώθεις κουρασμένος; Έπηξες; Ευκαιρία να χαλαρώσεις

Κάνε χαλαρό τρέξιμο ή ποδήλατο, ξέφυγε από τους «τέσσερις τοίχους» του γυμναστηρίου. Προπονήσου σε χαμηλή ένταση, σε ρυθμό βόλτας κάποιες από τις μέρες ανάμεσα στις γιορτές. Ίσα για να «ξεφουσκώσεις» από τα φαγητά και ποτά των εορταστικών συναντήσεων, αλλά χωρίς να το πιέζεις. Δεν αξίζει! Καλύτερα να μαζέψεις δυνάμεις και να αφοσιωθείς στον στόχο σου από τη νέα χρόνια που έρχεται σε μερικές μέρες!

Κάνε ένα fit back της περασμένης χρόνια και μέτρησε πόσο ικανοποιημένος είσαι από το πρόγραμμα και τον στόχο των προπονήσεων σου. Μέτρησε αν θέλεις να μοιράζεις την προπονητική σου εβδομάδα στο γυμναστήριο μόνο ή και σε άλλες δράσεις εκτός, όπως το ποδήλατο ή κάποια ομαδικά αθλήματα.

Σκέψου αν ήθελες να ασχοληθείς με κάποιο άθλημα και δεν το έκανες, λόγω χρόνου ή άλλων καταστάσεων. Αν θέλεις να δοκιμάσεις και κάτι άλλο, τότε φρόντισε να το συνδυάσεις από το νέο έτος μέσα στη προπονητική σου εβδομάδα.

Πολλούς τους πιάνει το άγχος ότι τις μέρες των γιορτών θα βάλουν κιλά που δεν θα χάσουν στη συνέχεια! Ωστόσο δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι αθλητές του fitness αυτή τη περίοδο κάνουν συντήρηση και βάζουν ηθελημένα κιλά ώστε να μπούνε δυνατά στη προπόνηση από το νέο έτος.

Η άσκηση είναι για να εκτονώνει και να μας διατηρεί υγιείς, όχι να μας αγχώνει. Άλλωστε δεν είμαστε επαγγελματίες αθλητές για να μας διακατέχει το άγχος του πρωταθλήματος.
Απόλαυσε τις γιορτές, πέρνα καλά με την παρέα, κάνε μια απλή συντήρηση χωρίς να σε πιέζει και αποφάσισε πως θέλεις το νέο προπονητικό χρόνο!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...