Μάθε πως μπορείς να κάνεις την πιο extreme προπόνηση γυμνός στα χιόνια!

Μάθε πως μπορείς να κάνεις την πιο extreme προπόνηση γυμνός στα χιόνια!

Μη σου φαίνεται παράλογο να προπονηθείς γυμνός στα χιόνια, φυσικά με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Αυτή η προπόνηση αποτελεί κομμάτι της εκπαίδευσης πολλών στρατών στο κόσμο, όπου οι στρατιώτες εξασκούνται ημίγυμνοι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο …θεοπάλαβος activeman που έτρεχε γυμνός στην παγωμένη βροχή

Τι θα γίνει όμως αν εσύ τολμήσεις να προπονηθείς έξω στο κρύο ημίγυμνος; Θα κρυολογήσεις θα πάθεις πνευμονία ή δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα και θα αναζωογονηθείς; Αν το κάνεις σωστά τότε δεν θα αρρωστήσεις και θα αποκομίσεις τα οφέλη της προπόνησης.

Δες λοιπόν πως μπορείς να το κάνεις:

1. Προπονήσου μια «στεγνή» μέρα

Προπονήσου μια μέρα που δεν φυσάει ή δεν βρέχει ώστε η αίσθηση του κρύου να είναι λιγότερη στο σώμα σου. Σε μια κρύα μεν αλλά ηλιόλουστη μέρα, η προπόνηση γυμνός στο κρύο γίνεται πιο άνετα.

2. Κάνε πολύ καλό ζέσταμα

Τρέξε με τα ρούχα τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά πριν προχωρήσεις στην …γυμνή προπόνηση.

3. Φρόντισε να μην είσαι ιδρωμένος

Όταν βγάλεις τα ρούχα σου φρόντισε να έχεις κάνει ζέσταμα αλλά να μην είσαι ιδρωμένος. Αν έχει ιδρώσει σκουπίσου ώστε το δέρμα να είναι στεγνό.

4. Προστάτευσε τα άκρα σου

Φόρα γάντια και χοντρές κάλτσες στα πόδια. Ο λόγος είναι ότι το σώμα κρύωνει κυρίως από τα άκρα και περισσότερο από τα πόδια. Φόρα γάντια και έχε ζςστά τα χέρια σου για να μπορείς να κάνες τις ασκήσεις.

5. Μη σταματάς καθόλου

Από τη στιγμή που θα ξεγυμνωθείς μη σταματάς καθόλου την προπόνηση. Κάνε σετ το ένα μετά το άλλο και με ένταση.

6. Δεν είναι για χόρταση

Μόλις νιώσεις ότι έχεις αρχίσει να …τουρτουρίζεις σταμάτα αμέσως. Είπαμε να κάνεις προπόνηση και όχι να πάθεις υποθερμία. Η γυμνή προπόνηση στο κρύο δεν είναι για χόρταση. Το σίγουρο είναι ότι δεν κινδυνεύεις από κρυολόγημα και ούτε από πνευμονία, αρκεί να μην το παρακάνεις.

Το κρύο που μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός προσδιορίζεται από τη διάρκεια και την έκταση της έκθεσης σ αυτό. Ένα γυμνό άτομο αρχίζει να νιώθει το κρύο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 25οC και τότε ξεκινούν και οι φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού, όταν όμως προπονείσαι, δηλαδή τρέχεις η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει σε βαθμούς πυρετού.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...