6 νούμερα σου δείχνουν γιατί πρέπει να τρως μόνο σπιτικό φαγητό!

6 νούμερα σου δείχνουν γιατί πρέπει να τρως μόνο σπιτικό φαγητό!

Το σπιτικό φαγητό πλεονεκτεί σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, εκείνοι που τρώνε σπιτικό φαγητό, -δηλαδή μαγειρευτό- τρέφονται πιο υγιεινά και καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο απόκτησης περιττού βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 6 «μυστικά» που κρύβουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Η επιστημονική ομάδα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες σε περισσότερα από 9.000 άτομα άνω των 20 ετών. Το δείγμα της έρευνας κλήθηκε να απαντήσει σε ειδικά ερωτηματολόγια καταγράφοντας αναλυτικά τι και πόσο έτρωγαν τον τελευταίο μήνα.

Η ανάλυση έδειξε ότι το 8% των συμμετασχόντων έτρωγαν σπιτικό φαγητό το πολύ μια φορά την εβδομάδα και κατανάλωναν, κατά μέσο όρο 2.300 θερμίδες την ημέρα, 84 γραμμάρια λίπους και 135 γραμμάρια ζάχαρης. Ένα ποσοστό 48% των συμμετασχόντων που μαγείρευαν καθημερινά στο σπίτι, κατανάλωναν αντίστοιχα κατά μέσο όρο, 2.164 θερμίδες ημερησίως, 81 γραμμάρια λίπους και 119 γραμμάρια ζάχαρης.

Είναι σαφές ότι το σπιτικό φαγητό αποτελεί επιτακτική ανάγκη αλλά έχει κι αυτό τα μυστικά του. Το βασικότερο είναι η επιλογή του σκεύους αποθήκευσής του, προκειμένου να μην αλλοιωθεί και να διατηρηθεί η γεύση και η φρεσκάδα του. Το μειονέκτημα που υπάρχει είναι ότι τα περισσότερα αποθηκευτικά σκεύη διατηρούν το φαγητό παγωμένο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε 5 τρόπους για να διπλασιάσεις τα οφέλη από την προπόνησή σου
Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να διπλασιάσεις τα οφέλη σου από την προπόνηση. Σίγουρα μία σωστή διατροφή αλλά και ένα έντονο πρόγραμμα είναι δύο τρόποι γνωστοί και περπατημένοι.