Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει κάποτε να κάνεις στον εαυτό σου

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει κάποτε να κάνεις στον εαυτό σου

Αν «πνίγεις» τα θέλω σου τότε κάνεις λάθος. Δυστυχώς κάποιοι και για διάφορες αιτίες το κάνουν και έτσι χάνουν το βαθύτερο νόημα και σκοπό της ζωής τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αντέγραψε τις συνήθεις των ήρεμων και …ηρέμησε

Δες λοιπόν τι πρέπει ρωτήσεις τον εαυτό σου για να μην καταπνίγεις τον ίδιο σου τον εαυτό. ΗlifecoachSusieMoore, προτείνει 5 ερωτήσεις τις οποίες ο καθένας θα έπρεπε να κάνει στον εαυτό του όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο, ώστε να βρει και να ακολουθήσει αυτό που αγαπά στη ζωή του και, γιατί όχι, να το κάνει και επαγγελματικά.

1. Ποια είναι τα χόμπι μου;

Τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που ο άνθρωπος κάνει χωρίς πίεση και απολαμβάνει περισσότερο. Με το να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που μας αρέσει πιο πολύ να κάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, μπορεί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τον επόμενο επαγγελματικό μας σταθμό. Είναι σίγουρα μια καλή αρχή!

2. Τι μου άρεσε να κάνω όταν ήμουν παιδί;

Η Moore εξηγεί πως μπορεί να μεγαλώνουμε και να αλλάζουμε, αλλά τα πράγματα που μας άρεσε να κάνουμε στην παιδική μας ηλικία, δύσκολα ξεθωριάζουν. Μπορεί να βρίσκονται κάπου μέσα κρυμμένα αλλά πάντα θα δείχνουν ποιοι είμαστε πραγματικά.

3. Ποιες ιστοσελίδες και βιβλία μου αρέσει να διαβάζω;

Οι σελίδες και τα βιβλία που μας αρέσει να παρακολουθούμε και να διαβάζουμε καθημερινά, δείχνουν τα ενδιαφέροντά μας και τα ερεθίσματα που μας ελκύουν. Από εκεί, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που μας διέφευγαν.

4. Ποιο θέμα συζήτησης δεν βαριέμαι ποτέ;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος του χαρακτήρα μας. Το θέμα συζήτησης που μας κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο, υποδηλώνει ορισμένα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και δείχνει ποιο είναι, στην ουσία, το πάθος μας. Είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να αναπτύξουμε.

5. Ανήκω κάπου;

Τέλος, η Moore, προτείνει να αναλογιστούμε το αν ανήκουμε κάπου. Σε μια ομάδα, σε μια φυλή, κάπου όπου νιώθουμε όμορφα όταν συμμετέχουμε σε αυτό ή περιτριγυριζόμαστε από άτομα των ίδιων ενδιαφερόντων. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ίσως είναι καιρός να ενισχύσουμε την κοινωνικότητά μας, συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες, ώστε σταδιακά να αναγνωρίσουμε τα πραγματικά μας ενδιαφέροντα και να τα αναπτύξουμε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...