Μάθε για την ευτυχία από 10 σπουδαίους φιλόσοφους

Μάθε για την ευτυχία από 10 σπουδαίους φιλόσοφους

Νιώθεις δυστυχισμένος ή νομίζεις ότι δεν είσαι ευτυχισμένος; Τι νομίζεις ότι είναι η ευτυχία; Τα λεφτά, η καταξίωση, η απλότητα της ζωής. Ότι και αν νομίζεις ότι είναι η ευτυχία 10 μεγάλοι φιλόσοφοι την έχουν χαρακτηρίσει και μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 14 super tip για να γίνεις καλύτερος και ανθεκτικός

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι είναι ευτυχία και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε. Ο καθένας, βέβαια, ζει και πορεύεται σύμφωνα με αυτό που του ταιριάζει. Παρόλα αυτά, οι παρακάτω φράσεις από σπουδαία ιστορικά πρόσωπα, κρύβουν μεγάλες αλήθειες και… μπόλικη σοφία για την ευτυχία και το νόημα της ζωής και σίγουρα μπορούμε να παραδειγματιστούμε από αυτές.

- Σωκράτης: «Το μυστικό της ευτυχίας δεν βρίσκεται στην αναζήτηση, αλλά στο να είσαι ικανοποιημένος με όσο γίνεται λιγότερα»

- Φρίντριχ Νίτσε«Τι είναι ευτυχία; Το αίσθημα ότι η δύναμη μεγαλώνει, ότι μια αντίσταση εξουδετερώνεται»

- Τζον ΣτιούαρτΜιλ: «Έχω μάθει να αναζητώ την ευτυχία μου περιορίζοντας τις επιθυμίες μου, αντί να προσπαθώ να τις ικανοποιήσω»

- Κομφούκιος: «Όσο περισσότερο διαλογίζεται ο άνθρωπος σε καλές σκέψεις, τόσο καλύτερος θα είναι και ο κόσμος του»

- Λάο Τζε«Αν είσαι καταθλιπτικός ζεις στο παρελθόν, αν είσαι αγχώδης ζεις στο μέλλον, αν είσαι γαλήνιος ζεις στο παρόν» –

- ΧένριΝτέιβιντΘορώ: «Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Όσο περισσότερο την κυνηγάς, τόσο θα σου ξεφεύγει. Όμως αν στρέψεις αλλού την προσοχή σου, θα έρθει απλά και θα καθίσει στον ώμο σου» –

- Ζαν Ζακ Ρουσσώ: «Ευτυχία δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις»

- Πυθαγόρας: «Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου» –

- Μπέρτραντ Ράσελ: «Αν στον κόσμο σήμερα υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που επιθυμούσε τη δική του ευτυχία περισσότερο απ’ ό,τι επιθυμούσε τη δυστυχία των άλλων, σε μερικά χρόνια θα είχαμε έναν παράδεισο» –

- Μοντεσκιέ: «Αν θέλαμε απλώς να ήμασταν ευτυχισμένοι, θα ήταν εύκολο. Αλλά θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι από τους άλλους και αυτό -σχεδόν πάντα- είναι δύσκολο, μιας και τους νομίζουμε πιο ευτυχισμένους από ό,τι είναι»

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.