«Άδειασε» κιλά μέχρι τις διακοπές με 5 απλά tips και 3 ασκήσεις (video)

«Άδειασε» κιλά μέχρι τις διακοπές με 5 απλά tips και 3 ασκήσεις (video)

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition παρουσίασε τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι μείωσαν τη μερίδα του φαγητού τους κατά 25% ελάττωσαν την πρόσληψη θερμίδων κατά 250 την ημέρα, αρκετές δηλαδή για να χάσουν περίπου μισό κιλό την εβδομάδα, χωρίς να πεινάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9 tips που θα εκτινάξουν την προπόνηση σου!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι μείωσαν τις μερίδες χωρίς να χαλάσουν το διατροφολόγιο τους κατάφεραν να χάσουν κιλά. Οι επιστήμονες προτείνουν την κατανάλωση των φαγητών σε ποσότητα... γαρνιτούρας. Όπως για παράδειγμα αναφέρουν ότι η μπριζόλα πρέπει να έχει το μέγεθος ενός πακέτου τραπουλόχαρτων, το ψάρι ενός μπλοκ επιταγών και η πατάτα να μην είναι μεγαλύτερη από το ποντίκι του υπολογιστή σου! Το βούτυρο στο ψωμί, να μην ξεπερνάει το μέγεθος ενός γραμματοσήμου και τα ζυμαρικά στο πιάτο να είναι σε ποσότητα όσο ένα μπαλάκι του τένις.

1. Τρώγε τα πάντα… αλλά…

Οι επιστήμονες συστήνουν να τρώμε οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά μας, αλλά με προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, βάλτε μικρό αριθμό μπισκότων στο πιάτο, το πολύ μέχρι δύο, αντί να τα καταναλώνουμε από το κουτί!

2. Πλένε τα δόντια σου πριν το φαγητό

Προτείνουν ακόμα να πλένουμε τα δόντια μας …πριν το φαγητό, ή μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη. Πριν το φαγητό συστήνουν τη κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού ή κακάο χωρίς ζάχαρη, δράσεις που μπορούν να αποτρέψουν το περισσότερο φαγητό.

3. Γέμιζε με λαχανικά

Προτείνουν ακόμα να γεμίζουμε περισσότερο το πιάτο μας με λαχανικά, μπρόκολο ή κουνουπίδι και το 1/4 με κοτόπουλο και το υπόλοιπο με ζυμαρικά.

4. Μην τρως με μανία

Ακόμα συστήνουν να μην αντιμετωπίζουμε το σώμα μας σαν σκουπιδοτενεκέ και να μην τρώμε με μανία κάτι που δεν θέλουμε πραγματικά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...