Γνώρισε την ηρεμία και την ομορφιά ενός ενυδρείου (Video)

Γνώρισε την ηρεμία και την ομορφιά ενός ενυδρείου (Video)

Γυρνάς σπίτι σου αποκαμωμένος από τη δουλειά και τη προπόνηση και φυσικά ψάχνεις να βρεις λίγη ηρεμία που θα σε χαλαρώσει για να περάσεις καλά το υπόλοιπο της μέρας σου και να ξεκουραστείς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 11 πιο βαρετά πράγματα του κόσμου

Η τηλεόραση σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για χαλάρωση, όμως σκέψου ότι ένα ενυδρείο είναι και δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί.

Σκέψου λοιπόν τον εαυτό σου να βάζεις το ποτάκι σου, απαλή μουσική και να κάθεσαι στην αναπαυτική πολυθρόνα να χαζεύεις τα πολύχρωμα ψαράκια μέσα σε ένα όμορφο ενυδρείο.

Το Activeman.gr πήγε στο The Pet Mart και είδε τι γίνεται με τα ενυδρεία και εντυπωσιάστηκε!

Σκέψου λοιπόν ότι τα ενυδρεία τα οποία κοσμούν εδώ και χρόνια τις αίθουσες αναμονής των ιατρείων, δεν βρίσκονται εκεί τυχαία. Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.

Κατά τους ειδικούς, πρόκειται για την πρώτη μελέτη του είδους, η οποία εξετάζει την επίδραση των ενυδρείων στην υγεία του ανθρώπου τόσο από πλευράς φυσιολογίας, όσο και από πλευράς ψυχολογίας.

Στο πλαίσιο των δοκιμών τους, οι ερευνητές προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι η παρατήρηση ακόμα και ενός άδειου από ψάρια ενυδρείου το οποίο όμως περιείχε πετρώματα και φύκη, μείωνε τους καρδιακούς παλμούς κατά 3%. Οταν μάλιστα τα πολύχρωμα ψαράκια έκαναν την εμφάνισή τους, τότε η «βουτιά» στις μετρήσεις των παλμών της καρδιάς άγγιζε το 7%. Η παρατήρησή τους φάνηκε ακόμα να μειώνει την αρτηριακή πίεση κατά 4%.

Οι επιστήμονες είδαν επιπλέον ότι όσο αυξανόταν ο αριθμός των ψαριών εντός του ενυδρείου, τόσο περισσότερο αυξανόταν ο χρόνος προσήλωσης του παρατηρητή, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η διάθεσή του.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...