Φτιάξε μίνι γυμναστήριο σπίτι σου!

Φτιάξε μίνι γυμναστήριο σπίτι σου!

Είναι πολλές οι φορές που δεν προλαβαίνουμε να πάμε γυμναστήριο, η μετακίνηση και λίγο το χαβαλέ με τους φίλους εκεί, είναι πολύτιμος χρόνος που δεν επαρκεί. Πολλοί προτιμούν να τρέξουν για μισή ώρα ή 40 λεπτά, ωστόσο αυτό είναι μόνο τρέξιμο! Τα βάρη; Η υπόλοιπη προπόνηση;
Χωρίς πολλά έξοδα και σταδιακά μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ασκηθείτε σπίτι σας, όταν δεν προλαβαίνετε, ενώ δεν κοστίζουν ακριβά. Ειδικά αν αγοραστούν σταδιακά τότε είναι που δεν θα …ιδρώσει η τσέπη σας!

Αρχικά μια ποικιλία από αλτηράκια και βαράκια αποτελούν τα βασικά εξαρτήματα. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις όλα τα βαράκια μαζί. Πάρε πρώτα τα αλτηράκια με συμβατά βάρη, 10 ή 12 κιλών και μετά πρόσθεσε βάρη σίγα σιγά. Απέφυγε τα έτοιμα αλτηράκια, αν θέλεις να έχεις επιλογές σύμφωνα με την πρόοδο σου.
Άλλη μια επιλογή είναι τα λάστιχα, που θα σας βοηθήσουν σε ισομετρική προπόνηση, ενώ αποθηκεύονται εύκολα και η μπάλα που είναι ότι πρέπει για δυνατές ασκήσεις κοιλιακών.

Ένα στρώμα είναι απαραίτητο για να προστατεύσεις τη μέση σου κυρίως.

Αν θέλεις να εξοπλίσεις περισσότερο το γυμναστήριο του σπιτιού σου, αγόρασε και μια μπάρα η οποία όμως προϋποθέτει και πάγκο με βάσεις.
Από την άλλη θα μπορούσες να αγοράσεις λάστιχα TRX ή τύπου TRX που είναι πιο φθηνά.
Σε ποιο ακριβές λύσεις μπαίνουν οι διάδρομοι, τα στατικά ποδήλατα και τα στεπ. Υπάρχουν και κάποια πολυμηχανήματα που όμως απαιτούν χώρο. Την αεροβική μπορεί να την κάνεις ελεύθερα στο πάρκο ήτο δρόμο και στη συνέχεια να τελειώσεις το πρόγραμμα σου στο σπίτι με τα βάρη!

Απέφυγε τα μηχανήματα που διαφημίζουν κοιλιακούς σε …χρόνο ρεκόρ! Τα περισσότερα γυμνάζουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες και κυρίως τους κοιλιακούς, ενώ τα αποτελέσματα που προσφέρουν δεν είναι και τα καλύτερα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που αγόρασαν τέτοια «θαυματουργά» πολυμηχανήματα και στο τέλος κατέληξαν τα αποθηκεύσουν στο υπόγειο!

Τα οφέλη της προπόνησης στο σπίτι είναι πολλά με πρώτο και καλύτερο το κέδρος του χρόνου από την έλλειψη μετακίνησης και του χαβαλέ με τους φίλους στο γυμναστήριο. Δεύτερο είναι η ησυχία που προσφέρει το σπίτι σου. Μπορείς να βλέπεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα στη τηλεόραση ή να ακούς την αγαπημένη σου μουσική και να προπονείσαι. Αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

Ωστόσο υπάρχουν και τα μείον που είναι εξίσου σημαντικά. Όσο καλό και να στήσεις ένα γυμναστήριο στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στον εξοπλισμό τα πραγματικά γυμναστήρια. Από την άλλη δεν θα έχεις την επίβλεψη ή τις συμβουλές επαγγελματία γυμναστή. Αν δεν είσαι πολύ μυημένος, πρώην αθλητής ή χρόνια στα γυμναστήρια, ενδέχεται να κάνει λάθη που μπορεί να οδηγήσουν και σε τραυματισμούς. Άλλωστε το γυμναστήριο είναι εκτόνωση. Δεν είναι μόνο τα βάρη, υπάρχουν πολλές άλλες ομαδικές δραστηριότητες στα γυμναστήρια. Η επιλογή της δημιουργίας ενός μίνι γυμναστηρίου στο σπίτι, είναι να συμπληρώσει την προπόνηση όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις