Προπονήσου έξω και δεν θα χάσεις

Προπονήσου έξω και δεν θα χάσεις

Βαρέθηκες να βλέπεις την οθόνη της τηλεόρασης απέναντι από το διάδρομο του γυμναστηρίου; Έχει καταντήσει ρουτίνα; Βγες έξω και τρέξε! Τα βάρη είναι απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη προπόνηση, αλλά το τρέξιμο και γενικότερα η άσκηση στο ύπαιθρο δίνει πολλά οφέλη στον οργανισμό χειμώνα ή καλοκαίρι.
Οργάνωσε ένα πρόγραμμα, μια διαδρομή και ξεκίνα. Τα οφέλη αρχικά είναι η κυρίως ψυχολογικά αφού ξεφεύγεις από τους …τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου. Από την άλλη ο συνδυασμός της αεροβική άσκησης στο ύπαιθρο με τα βάρη και τις άλλες δράσεις του γυμναστηρίου θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στο σώμα και στη φυσική σου κατάσταση.

Για πολλούς ακούγεται …βουνό, αλλά δεν είναι. «δεν πάω για τρέξιμο, βαριέμαι» μπορεί να λέει μια φωνούλα μέσα σου, αλλά μην την ακούς, μετά τα πρώτα μέτρα θα καταλάβεις ότι είχε άδικο!

Προτίμησε να τρέχεις με παρέα. Το τρέξιμο με παρέα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον γιατί ο ένας παρακινεί τον άλλον και σου δίνει δύναμη, έστω και έμμεσα για να βγάλεις τη δύσκολη ανηφόρα, για να ανεβάσεις το ρυθμό σου ή για να τρέξεις ακόμα ένα χιλιόμετρο. Αλλά μην κολλάς. Και μόνος σου θα περάσεις καλά!
Το πρώτο χιλιόμετρο είναι το πιο δύσκολο, μετά ο οργανισμός συνηθίζει και «ανεβάζει στροφές». Αλλά μην ζορίσεις τον εαυτό σου, ακόμα και να περπατήσεις γρήγορα, καλό θα σου κάνει.

Για να κάνει πιο ολοκληρωμένη προπόνηση, συνδύασε ασκήσεις που θα βρεις στην κατηγορία Γυμνάσου Μόνος Σου. Αν βάλεις την προπόνηση στο ύπαιθρο στο πρόγραμμα σου φρόντισε να είναι μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες κάνε το πρόγραμμα σου με βάρη στο γυμναστήριο! Συμβουλεύσου τον γυμναστή πως θα συνδυάσεις τα δύο ήδη προπόνησης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα