Τέσσερα απλά βήματα για καλή υγεία!

Τέσσερα απλά βήματα για καλή υγεία!

Η κατάρα του ανεπτυγμένου κόσμου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι οι θάνατοι από προβλήματα καρδιάς και τον ζαχαρώδη διαβήτη, που προκαλούνται κυρίως από την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και της παχυσαρκία που ακολουθεί, ενώ και το στρες είναι μια από τις αιτίες που προστίθεται και επιβαρύνει.
Με ανακοίνωση του ο ΠΟΥ συστήνει την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας καθώς και σωστή διατροφή. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες, αποφεύγουν την άσκηση και τη σωστή διατροφή, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένο σωματικό βάρος και διάφορα προβλήματα ιατρικής φύσεως.
Δεν είναι ανάγκη κάποιος να γραφτεί σε γυμναστήριο, αφού μπορεί τροποποιώντας ελάχιστα τη καθημερινότητα του να έχει αποτελέσματα.

1. Η άσκηση είναι το πρώτο βασικό βήμα χωρίς να είναι αναγκαίο να περνάτε τη μέρα σας στο γυμναστήριο. Τριάντα λεπτά μέτριας έντασης άσκησης για πέντε μέρες την εβδομάδα αρκεί και όταν λέμε άσκηση εννοούμε οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα, όπως χαλαρό τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο ή κολύμβηση και γενικά ότι περιλαμβάνει κίνηση. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που μας προσδίδουν ευεξία και καλή διάθεση.

2. Αφήστε το αυτοκίνητο σας παρκαρισμένο αν είναι να μετακινηθείτε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Έτσι υποβάλετε τον εαυτό σας σε μια σωματική δραστηριότητα που ενισχύει το ανοσοποιητικό και το μϋοσκελετικό σύστημα και γενικά την υγεία, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση των ιογενών ασθενειών.

3. Χρησιμοποιείστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι και αυτή μια σωματική δραστηριότητα, έστω η ελάχιστη.

4. Προσοχή στη διατροφή σας. Γίνεται φίλος με τον …τάπερ και φροντίστε να έχετε μαζί σας στη δουλειά σπιτικό φαγητό. Αν πάλι αυτό δεν είναι δυνατόν τότε επιλέξτε ένα εστιατόριο που μπορεί να σας σερβίρει φαγητό που πλησιάζει το σπιτικό.

Τα πιο σημαντικά, όμως, οφέλη της άσκησης και της σωστής διατροφής, είναι η αύξηση της μακροζωίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αφού έτσι αποφεύγουμε τις ασθένειες που ακολουθούν την νοσηρότητα και τη κακή διατροφή.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.