Φτιάξε παρέα και προπονήσου καλύτερα!

Φτιάξε παρέα και προπονήσου καλύτερα!

Πολλοί λένε ότι το τρέξιμο είναι μοναχική υπόθεση. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά το τρέξιμο και γενικά η άσκηση στην ύπαιθρο είναι καλύτερη και πιο αποδοτικότερη με παρέα. Ο αντίλογος σε αυτό έρχεται από τους μοναχικούς που υποστηρίζουν ότι κάποιος μπορεί να κρεμάει, δηλαδή να μην τραβάει με αποτέλεσμα να «κολλάει» όλη η παρέα. Είναι όμως έτσι;

Οι δυσκολίες να στηθεί μια παρέα αρχικά είναι πολλές και είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που ταιριάζεις. Αλήθεια όμως πρέπει να ταιριάζεις στον χαρακτήρα με αυτούς που συναθλείσαι; Οι ειδικοί απαντούν ότι το μοναδικό κοινό σημείο φτάνει να είναι η άθληση. Έτσι λοιπόν καταλήγουν ότι το τρέξιμο ή γενικά η προπόνηση με παρέα είναι πιο αποδοτική.

Όταν είσαι μόνος σου πολλές φορές είναι επόμενο να βαριέσαι. Για παράδειγμά είναι δύσκολο να σηκωθείς αξημέρωτα για προπόνηση έχοντας ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ. Αν ξέρεις όμως ότι η παρέα σου σε περιμένει, θα προσπαθήσεις να σηκωθείς, επομένως το πρώτο θετικό είναι η συνέπεια στη προπόνηση.

Στη διάρκεια της προπόνησης έρχεται ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα. Αν είσαι κουρασμένος ή δεν έχεις όρεξη, ο συναθλητής ή οι συναθλητές σου σε «τραβάνε» που λέμε και έτσι αποδίδεις καλύτερα στη προπόνηση.

Σκεφτείτε ακόμα ότι υπάρχουν πολλές ασκήσεις που γίνονται καλύτερα με ζευγάρι. Ασκήσεις ενδυνάμωσης αλλά και οι διατάσεις στο τέλος της προπόνησης.

Έπειτα είναι και το ψυχολογικό μέρος. Όταν κάποιος μπαίνει σε μια ομάδα, ο εγκέφαλός του αποκτά νέα ερεθίσματα, αρχίζει να λειτουργεί διαφορετικά και αποδίδει καλύτερα. Για τον ίδιο λόγο, το καλύτερο αποτέλεσμα δηλαδή, οι εταιρείες χρησιμοποιούν ομάδες εργαζομένων τους για να αναλάβουν ένα πρότζεκτ». Ακόμα μαθαίνεις τι προγράμματα ακολουθούν οι άλλοι, ψήνεσαι να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, είτε αυτό πρόκειται για τύπο προπόνησης, είτε για αγώνα, είτε για ασκήσεις γυμναστικής.

Η ασφάλεια είναι ένα ακόμα προσόν του ομαδικού τρεξίματος, ειδικά όταν λόγω ωραρίου τρέχετε το βράδυ. Ένα γκρουπ δρομέων φαίνεται πιο εύκολα από τους οδηγούς, αποθαρρύνει τα σκυλιά στον δρόμο και γενικά αντιμετωπίζει πιο εύκολα τις κακοτοπιές.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις